Το καλοκαίρι είναι εδώ! Δεν γίνεται να μην το έχεις καταλάβει. Άλλωστε σε λίγο καιρό θα κάνεις μια μικρή ή μεγαλύτερη απόδραση προς αναζήτηση ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά εκείνα τα κιλάκια αποκλείεται να μην σε “βασανίζουν”. Ψυχραιμία!

Ακολούθησε τα παρακάτω tips και απαλλάξου από τα περιττά κιλά που δεν λένε να φύγουν:

– Κατανάλωσε φρούτα και λαχανικά: Πες όχι στα βαριά φαγητά και προτίμησε σαλάτες και άφθονα φρούτα. Θα σου χαρίσουν πολύτιμες βιταμίνες και θα σε αναζωογονήσουν
– Πιες νερό: Στο λένε όλοι! Μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό. Επειδή το καλοκαίρι ιδρώνουμε περισσότερο από το χειμώνα είναι απαραίτητο να ενυδατώνουμε καλά τον οργανισμό μας.
– Έλεγξε το αλκοόλ: Γιατί να φορτώνεις τον οργανισμό σου με τόσες πολλές θερμίδες σαν να έχεις γφάει μια τεράστια κρέπα; Πες όχι στο αλκοόλ χωρί ςόριο. Προτίμησε ένα ποτήρι κρασί, το οποίο κάνει καλό και στην υγεία σου.
– Φάε δυο σνακ την ημέρα, που θα έχεις φτιάξει στο σπίτι: Μην ξεχνάς να τρώς δύο σνακ τη μέρα. Σταμάτησε να αγοράζεις σάντουιτς και τυρόπιτες και φτιάξε μόνη σου υγιεινά σνακ με λίγες θερμίδες. Πάρτα μαζί σου και κατανάλωσε τα όταν πεινάσεις.
– 8 ώρες ύπνου. Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Φρόντισε να κοιμάσαι καθημερινά 8 ώρες.
– Μην αγοράζετε παχυντικές τροφές. Πατατάκια, σοκολάτες, γλυκά, δε χρειάζεται να έχουν θέση στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Οι πειρασμοί μακριά!
– Δραστηριοποιήσου: Μην περιμένεις να χάσεις κιλά αν κάθεσαι όλη μέρα στον καναπέ. Κάνε βόλτες και ποδήλατο, περπάτησε, κολύμπησε, παίξτε ρακέτες και beach volley. Τα κιλά δεν φεύγουν στην ξαπλώστρα!