Ο συγγραφέας του βιβλίου ”Six Weeks To OMG”, Βένις Φάλτον (Venice A Fulton) μας λέει συμβουλές για επίπεδη κοιλιά.

Το βασικό κλειδί αυτή τη φορά, είναι μια άσκηση δυναμική για να αποκτήσεις κι εσύ επίπεδους κοιλιακούς με όργανό σου μόνο ένα μπαλόνι.

 

  • Κίνηση πρώτη: αγοράζεις ένα σετ από μπαλόνια για φούσκωμα (κάποια πιο εύκολα και κάποια πιο δύσκολα).

 

  • Κίνηση δεύτερη: Στέκεσαι μπροστά σε ένα καθρέφτη και παίρνεις στα χέρια σου ένα από τα μπαλόνια που φουσκώνουν εύκολα- τα κλασικά. Η καλύτερη ώρα για να κάνεις την άσκηση πριν να πέσεις για ύπνο- την ώρα που η ικανότητα των πνευμόνων βρίσκεται στο απόγειό του.

 

  • Κίνηση τρίτη: Ξεκίνα να φουσκώνεις το μπαλόνι με τα χέρια ανοιχτά, τους αγκώνες ψηλά στο ύψος του προσώπου (να κοιτούν προς τα έξω).

 

  • Κίνηση τέταρτη: Καθώς φουσκώνει το μπαλόνι, άρχισε να αφήνεις αέρα και επανάλαβε δέκα φορές.

 

  • Κίνηση πέμπτη: Κάνε τρία λεπτά διάλειμμα εφόσον νιώθεις να ζαλίζεσαι.

 

  • Κίνηση έκτη: δοκίμασε να φουσκώνεις μπαλόνια διαφορετικού μεγέθους σε διαφορετικές ημέρες, αυξάνοντας τις επαναλήψεις μέχρι να φτάσεις τις 20 (μπορείς να προσθέτεις έστω και μία καθημερινά).

Κάνοντας 20 επαναλήψεις (φούσκωμα – ξεφούσκωμα) καθημερινά, μπορείς να δεις την κοιλιά σου να ξεπρήζεται.

*Η άσκηση δεν ενδείκνυται για άτομα που υποφέρουν από υψηλή αρτηριακή πίεση, κήλες, έλκη στο στομάχι ή προβλήματα στη μέση.

Συμπληρωματικά, μπορείς να προσέχεις και τη διατροφή σου. Ο Φάλτον υποστηρίζει πως αρκούν τρία γεύματα καθημερινά, χωρίς την κατανάλωση σνακ. Το πρώτο γεύμα (κατά Φάλτον πάντα) μπορεί να είναι το μεσημεριανό και κατόπιν το επόμενο στις 4 ή στις 8 το απόγευμα. Ιδανικά, το τελευταίο γεύμα της ημέρα πρέπει να καταναλωθεί τουλάχιστον δύο ώρες πριν την κατάκλιση.

* Κάθε γεύμα πρέπει να περιλαμβάνει 50 γραμμάρια άπαχης πρωτεΐνης (κοτόπουλο, γαλοπούλα ψάρι, αυγά. Γιαούρτι, φιστίκια, φακές, ρεβύθια).

* Τρεις μερίδες φρούτων την ημέρα είναι αρκετά καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα φρουκτόζης. Η φρουκτόζη φαίνεται πως ευθύνεται για το μπλοκάρισμα της αίσθησης κορεσμού κατά τον συγγραφέα, αναστέλλοντας την έκκριση της λεπτίνης, της ορμόνης που δίνει στον εγκέφαλο το σύνθημα του κορεσμού. Τα καλύτερα φρούτα με ελάχιστη φρουκτόζη είναι: αβοκάντο, μυρτιλός, γκρέιπφρουτ, γκουάβα, ανανάς, δαμάσκηνο, φράουλα και ντομάτα.

* Προσοχή και στους υδατάνθρακες που δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 120 γραμμάρια ανά γεύμα.

* Τα λαχανικά επιτρέπονται άφοβα, εκτός από τα ψημένα φασόλια, παντζάρια, καρότα, πατάτες και το καλαμπόκι που μετρώνται στην κατηγορία υδατανθράκων.

* Από λιπαρά, ο Φάλτον προτείνει τα λιπαρά οξέα που θα βρεις σε τροφές όπως ο σολομός, οι σαρδέλες ή το σκουμπρί και οι σπόροι από λινάρι που πρέπει να καταναλώνεις δύο φορές την εβδομάδα.

* Από ροφήματα, πιες νερό και πράσινο τσάι. Εκτός από τον πρωινό καφέ που επιβάλλεται, ο συγγραφέας προτείνει να αποφεύγεις ροφήματα με ανθρακικό ή καφεΐνη ολόκληρη την υπόλοιπη ημέρα, εφόσον θέλεις να δεις την κοιλιά σου επίπεδη.