Η Ελένη -όπως όλοι γνωρίζουμε- έχει μπει σε πρόγραμμα διατροφής αλλά και γυμναστικής. Τις μέρες των γιορτών, όμως, που έλειπε στις Μαλδίβες… ξέφυγε. Πήρε 2,5 κιλά επειδή άφησε τον εαυτό της ελεύθερο να απολαύσει όλα τα αγαπημένα της γλυκά αλλά και το πλούσιο φαγητό χωρίς καμία ιδιαίτερη δέσμευση. Έτσι, λοιπόν, τώρα η λαμπερή παρουσιάστρια έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να χάσει τα περιττά κιλά, όπως τουλάχιστον η ίδια εκμυστηρεύτηκε σε ανθρώπους του κοντινού της περιβάλλοντος. «Είμαι 2,5 κιλά πάνω από το βάρος μου. Δεν αγχώνομαι γιατί όπως μου είπε και η διατροφολόγος μου πολύ εύκολα μπορώ να έχω τον έλεγχο, αν δεν ξεπεράσω την κόκκινη γραμμή του ορίου των 3 κιλών που έχω βάλει στον εαυτό μου».

Το πιστεύετε δεν το πιστεύετε, η Ελένη που ποτέ δεν αγχωνόταν με το βάρος της έχει βάλει προσωπικό όριο για παραπάνω κιλά μέχρι τον αριθμό 3. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στις γιορτές και τις διακοπές σχεδόν όλες οι γυναίκες παίρνουν 2-3 κιλά και η παρουσιάστρια σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση καθώς είναι γνωστή η αγάπη της για το καλό φαγητό.

Τι κάνει, λοιπόν, η Ελένη για να χάσει τα κιλά; Το YOU σήμερα σας αποκαλύπτει ότι ακολουθεί πρόγραμμα επαναφοράς, που έχει φτιαχτεί ειδικά για την ίδια από τους διαιτολόγους και τους διατροφολόγους με τους οποίους συνεργάζεται. «Οι παρασπονδίες τελείωσαν. Θα κάνω πρόγραμμα επαναφοράς που περιλαμβάνει για 2 εβδομάδες άσκηση pilates και ειδική διατροφή. Θα δείτε ότι σε 2 εβδομάδες από σήμερα θα είμαι ακριβώς στα κιλά που ήμουν πριν από τις διακοπές χωρίς να έχω στερηθεί ιδιαιτέρως τα πράγματα που αγαπώ», λέει η Ελένη Μενεγάκη σε όσους την ρωτάνε με ποιο τρόπο θα χάσει τα περιττά κιλά.

Το YΟU είναι σε θέση να γνωρίζει πως η Ελένη είναι πολύ πειθαρχημένη στις κόκκινες γραμμές που βάζει για τα κιλά της. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, με το που γύρισε από τις διακοπές της η λαμπερή παρουσιάστρια το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να επισκεφθεί το αγαπημένο της γυμναστήριο και να ξεκινήσει αμέσως τις ασκήσεις που απαιτεί το πρόγραμμα επαναφοράς που ακολουθεί! Εκτός όμως από αυτό, η Ελένη ακολουθεί και πρόγραμμα αποτοξίνωσης, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγγίζει για τουλάχιστον μία εβδομάδα γλυκά, αναψυκτικά, ψωμί, ζυμαρικά, όσπρια, αλκοόλ, σνακ και λοιπά. Καταναλώνει σχεδόν αποκλειστικά φρέσκους χυμούς, σούπες και πολύ ελαφρύ φαγητό, σαλάτες και μία φορά τη μέρα ένα γεύμα ή δείπνο πρωτεΐνης. «Δεν αφήνω τον εαυτό μου να πεινάσει. Δεν αισθάνομαι ότι στερούμαι κάτι από τη στιγμή που δεν πεινάω. Όλα είναι στο μυαλό μας. Πρέπει να είμαστε οργανωμένοι και πειθαρχημένοι έτσι ώστε το όριο που έχουμε βάλει στη ζυγαριά να μην το ξεπερνάμε ποτέ». Αυτό απαντά η παρουσιάστρια σε όσους υποστηρίζουν ότι το πρόγραμμα επαναφοράς είναι πολύ σκληρό και επίπονο.

Η παρουσιάστρια θεωρεί ότι όλη αυτή η διαδικασία στην οποία έχει βάλει τον εαυτό της τής χαρίζει λάμψη, ομορφιά και πάνω απ’ όλα υγεία. Εκτιμά ότι οι γυναίκες σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνουν τον εαυτό τους να χαλαρώνει. Θεωρεί ότι όλες οφείλουν να προσέχουν την εξωτερική τους εμφάνιση αλλά και τα παραπανίσια κιλά. Η ίδια, που ποτέ δεν είχε πρόβλημα με το βάρος της, εδώ και μερικούς μήνες έχει γίνει φανατική της καλής και υγιεινής διατροφής όπως επίσης και της γυμναστικής. Και αυτοί που ξέρουν λένε ότι απεχθάνεται τη λέξη «δίαιτα». Θεωρεί ότι όλο αυτό που κάνει είναι τρόπος ζωής και δεν επιβάλλεται από κανέναν σε κανέναν!