Μπορεί στο παρελθόν η Ελένη Μενεγάκη να μην αγαπούσε ιδιαίτερα τη γυμναστική, τώρα όμως, δηλώνει φανατική της μεθόδου pilates. Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα επισκέπτεται γνωστό γυμναστήριο των βορείων προαστίων και όπως έχει παραδεχτεί αισθάνεται πολύ καλύτερα με το σώμα της.

Εκτός από την γυμναστική ακολουθεί και ένα συγκεκριμένο νέο πρόγραμμα διατροφής. Τα έξι κιλά τα οποία πήρε μετά τις περσινές καλοκαιρινές της διακοπές ήταν η αφορμή για το νέο διαιτολόγιο που επιμελήθηκε για εκείνη γνωστός διαιτολόγος.

Η βάση της καθημερινής της διατροφής είναι τα τρία κύρια γεύματα, χωρίς όμως να στερείται και τα αγαπημένα της φαγητά. Το πρωινό της πε λαμβάνει ένα τοστ με γαλοπούλα τυρί με χαμηλά λιπαρά ή δύο φρυγανιές με μέλι. Πίνει τον καφέ της χωρίς ζάχαρη, αλλά με άπαχο γάλα. Δυο φορές την εβδομάδα το μεσημεριανό περιλαμβάνει σαλάτα εποχής με ψωμί ολικής άλεσης, ενώ μία με δύο φορές θα προτιμήσει λαδερά χωρίς ψωμί. Στο διαιτολόγιο της προστίθενται εναλλάξ όσπρια ή ψάρι. Για βραδινό, συνήθως τρώει κοτόπουλο ή ψάρι στη σχάρα με τη συνοδεία μιας μικρής σαλάτας, ενώ για δεκατιανό οι επιλογές της κυμαίνονται μεταξύ ενός φρούτου, ενός γιαουρτιού, μίας μπάρας με μαύρη σοκολάτα ή ενός ζελέ φρούτων. Και, βέβαια, καθημερινά πίνει 6-8 ποτήρια νερό. Αυτή την εποχή και μετά την απώλεια των περιττών κιλών, η Ελένη ακoλουθεί πρόγραμμα συντήρησης.