Eντάξει, μπορεί οι δρόμοι της Αθήνας να μην είναι και οι ιδανικότεροι για έναν ποδηλάτη, αλλά αν μπορέσεις να χρησιμοποιείς το ποδηλατό σου όσο πιο συχνά μπορείς, θα έχεις πολλά οφέλη τελικά… και εσύ και η πόλη μας. Και αν ψάχνεις έναν λόγο για να ξεκινήσεις το ποδήλατο, mother.gr σου παρουσιάζει 5 καλούς λόγους:

Γυμναστική: 
Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που βαριούνται το γυμναστήριο, τότε πρέπει να ξέρεις ότι με το ποδήλατο μπορείς να κάψεις περίπου 200 θερμίδες την μισή ώρα απλώς πηγαίνοντας στην δουλειά σου.

Μειώνει το άγχος:
 Η αλήθεια είναι πως το αυτοκίνητο μας προκαλεί νεύρα, με την κίνηση και τη θέση για στάθμευση. Ακόμα ένας καλός λόγος λοιπόν για να ξεκινήσουμε ποδήλατο..χθες!

Αντίο κυτταρίτιδα:
 Με το ποδήλατο ένα είναι σίγουρο. Θα αποκτήσεις τους γοφούς που πάντα ήθελες και θα πεις αντίο στην κυτταρίτιδα.

Think green: 
Και βέβαια εκτός από τα οφέλη στην υγεία σου, κάνεις καλό στην πόλησ ου και στο περιβάλλον γενικότερα, καθώς μειώνεις τη ρύπανση.

Είναι μόδα: Και στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα πλέον. Πολλοί celebrities κάνουν τις βόλτες τους με το ποδήλατο.

Βόλτες…πολλές βόλτες
: Πράγμα που σημαινει ότι έχεις ψυχική ευεξία, χαλαρώνεις, παίρνεις τον αέρα σου και γυρνάς σπίτι ανανεωμένη! Αν τα παιδιά σας είναι μεγάλα, μπορείτε να κάνετε μαζί τις βόλτες με τα ποδήλατα, ενώ αν καταφέρετε και βρείτε από κοινού χρόνο με τον συντροφό σας, θα διαπιστώσετε ότι η ποδηλατάδα είναι και ρομαντική και σας φέρνει πιο κοντά.