Έχει αποδειχτεί ότι 3 στις 100 έγκυες γυναίκες θα παρουσιάσουν σάκχαρο κατά τη κύηση το οποίο συνήθως εκδηλώνεται μετά την 20η εβδομάδα κύησης. Γι αυτό το λόγο οι έγκυες γυναίκες υποβάλλονται σε μια ειδική εξέταση, τη καμπύλη σακχάρου, που μας δείχνει την ανοχή στη γλυκόζη που έχει η έγκυος δηλαδή μετρά την ικανότητα του οργανισμού της να χρησιμοποιεί τη ζάχαρη για την παραγωγή ενέργειας.

 Πως γίνεται η καμπύλη σακχάρου;

Πρέπει να μην έχετε φάει 8 ώρες πριν την εξέταση και κατά προτίμηση να έχετε φάει ένα ελαφρύ γεύμα.

Θα πάτε στο μικροβιολογικό κέντρο και θα σας πάρουν αίμα. Είναι η πρώτη μέτρηση κατά την οποία είσαστε νηστική και το αποτέλεσμα αποτελεί τη πρώτη τιμή της καμπύλης σακχάρου. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να πιείτε ένα γλυκό υγρό μέσα σε 5 λεπτά, που περιέχει συγκεκριμένη περιεκτικότητα γλυκόζης (75gr) . Στη συνέχεια θα γίνουν ακόμα 2 μετρήσεις ,μια ώρα μετά τη λήψη της γλυκόζης και 2 ώρες μετά. Σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης δεν πρέπει να φάτε κάτι άλλο και καλό είναι να κάθεστε ήρεμα.