Έχεις μετρήσει όλα τα πρόβατα του κόσμου, η ώρα πήγε 3:00 το πρωί και τα μάτια δεν λένε να κλείσουν με τίποτα.

Το πρωί νιώθεις σα να έκανες την πιο βαριά σωματική εργασία και οι νύχτες χωρίς ύπνο συνεχίζουν… Καταρχήν ηρέμησε γιατί είναι φυσιολογικό να υπάρχουν περίοδοι αυπνίας λόγω του άγχους και των μεγάλων πιέσεων που δεχόμαστε καθημερινά στην ζωή μας. Στη συνέχεια εφάρμοσε όλα αυτά τα μικρά, αλλά σημαντικά μυστικά για έναν –επιτέλους- ευχάριστο ύπνο.

  1. Ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο ηρεμεί τις αισθήσεις και μειώνει την θερμοκρασία του σώματος. Μην αδιαφορείς για τη θερμοκρασία του δωματίου.
  2. Κλείσε όλα τα φώτα! Ένα σκοτεινό υπνοδωμάτιο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός για να ηρεμήσει.
  3. Πες όχι σε junk food και γενικότερα στα βαριά φαγητά με πολλές θερμίδες. Μην ξεχνάς ότι τα αλκοολούχα ποτά και το κάπνισμα διεγείρουν τις αισθήσεις και μας αφήνουν όλη νύχτα ξάγρυπνους.
  4. Μερικές ασκήσεις αναπνοής είναι ένας έναλλακτικός, αλλά αποτελεσματικός για καλύτερο ύπνο.  Μια αργή και βαθιά αναπνοή, που θα την επαναλαμβάνουμε όσο χρειαζόμαστε θα μας οδηγήσει στην ολοκληρωτική χαλάρωση.
  5. Είναι πολύ σημαντικό το ξυπνητήρι να χτυπάει καθημερινά την ίδια ώρα. Η ρουτίνα  μπορεί να σκοτώνει πολλά, αλλά αυτή η συγκεκριμένη ρυθμίζει το βιολογικό μας ρολόι. Το αποτέλεσμα είναι να καταφέρει ο οργανισμός μας να ηρεμεί την ίδια ώρα περίπου και το βράδυ και να αφυπνίζεται, επίσης, στην ώρα του.
  6. Σταμάτα να φαντάζεσαι ένα “πράγμα” που σε κυνηγάει όλη τη νύχτα και από στιγμή σε στιγμή θα σου επιτεθεί! Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη σκέψη για … «όνειρα γλυκά». Το μυαλό πρέπει να γεμίσει με κάτι ευχάριστο, όπως ο ήχος της θάλασσας, τα συναισθήματα που νιώθεις όταν βρίσκεσαι με ένα αγαπημένοπρόσωπο.

 

Μεταξύ μας, κι εμείς το ίδιο κάνουμε και πιάνει!