Μια λαχταριστή μακαρονάδα αποτελεί ένα ελαφρύ γεύμα γεμάτο ενέργεια που τόσο έχουν ανάγκη τα παιδιά. Ο λόγος; Τα ζυμαρικά βρίσκονται στη βάση της πυραμίδας της σωστής διατροφής καθώς η θρεπτική τους αξία βρίσκεται κατεξοχήν στην περιεκτικότητά τους σε άμυλο, αλλά και στο γεγονός ότι μπορούν να καλύψουν το 50% των καθημερινών αναγκών σε υδατάνθρακες.

Είναι  πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, σίδηρο (βοηθά στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης), σελήνιο (ισχυρότατο αντιοξειδωτικό), ασβέστιο (ενδυνάμωση οστών), φώσφορο, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φυλλικό οξύ), ενώ περιέχουν ελάχιστα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο.

Μια μικρή μερίδα μακαρόνια (140γρ.) περιέχει λιγότερο από 1γρ. λίπους και μόνο 220 θερμίδες, περίπου 15% των ημερήσιων θερμιδικών αναγκών, ενώ περιέχει 43γρ. υδατάνθρακες και 8γρ. πρωτεΐνες. Συνδυάζοντάς τα με απλές σάλτσες με λαχανικά, κόκκινο κρέας, πουλερικά ή ψάρια και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά μπορούν να αποτελέσουν ένα υγιεινό, πλούσιο σε γεύση και χαμηλό σε θερμίδες γεύμα.