Η γιόγκα έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας πολλές και διαφορετικές μορφές της. Ωστόσο συνεχίζει να εξελίσσεται, παρασύροντας και τους τετράποδους φίλους μας, αφού η νέα τρέλα που κάνει θραύση στις ΗΠΑ είναι η doga.

Προκύπτει από τη σύντμηση των λέξεων yoga και dog (σκύλος), η doga είναι ακριβώς αυτό που λέει και το όνομα της, γιόγκα για σκυλιά. Έχει γίνει ήδη μόδα στις ΗΠΑ και σιγά- σιγά, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα, εξαπλώνεται και στον υπόλοιπο κόσμο, όπου όλο και περισσότεροι λάτρεις της γιόγκα μοιράζονται τα στρωματάκια τους με το σκυλί τους.

Όπως εξηγεί ο Μάνι Ντζαχανγκουίρ, εκπαιδευτής doga: «οι ασκήσεις στοχεύουν στο διάφραγμα σας, έτσι ώστε να συνδεθεί με την αναπνοή του σκύλου σας» Η άσκηση συνδυάζει μασάζ και στάσεις ενώ οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι μειώνει το άγχος τόσο για τους ιδιοκτήτες όσο και για τα σκυλιά τους.

«Οι ίδιοι επωφελούνται από τη γιόγκα και ο σκύλος από την ηρεμία τους» εξηγεί ο Μάνι. Τα σκυλιά μπορούν είτε να λάβουν μέρος στο τέντωμα ή να χρησιμοποιηθούν ως βάρος στις ασκήσεις. «Είναι μάθημα γιόγκα με το σκυλί σας και το σκυλί σας σας βοηθά να βρείτε τον εαυτό σας» προσθέτει.

Οι ειδικοί επισημαίνουν επίσης ότι η άσκηση αυτού του είδους μπορεί επίσης να έχει κάποια καρδιαγγειακά οφέλη για το σκυλί, το οποίο ούτως ή άλλως χρειάζεται τακτική άσκηση».