Τα επτά fitness trends που θα κυριαρχήσουν αυτό το καλοκαίρι.

Τριάντα λεπτά φτάνουν

Μια από τις πιο κοινές δικαιολογίες για την παραμέληση των γυμναστικών μας «καθηκόντων» είναι η έλλειψη χρόνου. Γι’ αυτό και τα πιο γνωστά γυμναστήρια της αλλοδαπής προτείνουν για φέτος προγράμματα άσκησης διάρκειας 30 λεπτών τα οποία υπόσχονται να ξυπνήσουν το μυοσκελετικό μας σύστημα και να μας προφυλάξουν από τον κίνδυνο τραυματισμών σε ελάχιστο χρόνο.

Πράσινοι χυμοί

Η μανία με τους φρέσκους χυμούς πράσινων λαχανικών (σέλερι, αγγούρι, μπρόκολο, κ.α.) ήταν έως τώρα «προνόμιο» των Νεοϋορκέζων. Ομως τώρα η μανία αρχίζει να παίρνει διεθνείς διαστάσεις ενώ κάποιοι -υπεραισιόδοξοι- επιχειρηματίες πιστεύουν ότι αργά ή γρήγορα οι πωλήσεις πράσινων χυμών θα φτάσουν αυτές του καφέ.

Μόνες στο σπίτι

Μετά από τον κατακλυσμό fitness videos με πρωταγωνιστές σελέμπριτις, ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε… Η σειρά DVD «Fitness-FX» απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε γούστου που προτιμούν την άνεση του σπιτιού τους και είναι έργο ειδικών. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο fitness-fx.com.

Τένις…από καρδιάς

Το ενδιαφέρον για το παραδοσιακό αυτό σπορ βρίσκεται σε έξαρση. Και για όσες δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ατομικά μαθήματα, τα γυμναστήρια -στη Μεγάλη Βρετανία τουλάχιστον- προσφέρουν ομαδικά μαθήματα cardio tennis συνοδεία μουσικής, που υπόσχονται να τονώσουν το σώμα και το πνεύμα μας.

Άτιμη γλουτένη

Αν και η δυσανεξία στην γλουτένη είναι σχετικά σπάνια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η πρωτεΐνη αυτή που περιέχεται στα δημητριακά ευθύνεται για όλα τα κακά του κόσμου -και τα επιπλέον κιλά μας. Μάλιστα, οι δίαιτες που βασίζονται στην αρχή της κατάργησης της γλουτένης αποχτούν όλο και περισσότερους οπαδούς.

Zumba και στην πισίνα

Μετά από την επιτυχία που γνώρισε στην «στεριά» το αγαπημένο πρόγραμμα γυμναστικής που συνδυάζει το τερπνό μετά του ωφελίμου -αεροβική άσκηση, τόνωση του μυοσκελετικού και διασκέδαση- τώρα κάνει βουτιά στις πισίνες. Η εμπειρία θυμίζει πάρτι σε πισίνα ξενοδοχείου στο Μαϊάμι και οι fans πολλαπασιάζονται με εντυπωσιακό ρυθμό.

Αυτοπειθαρχία

Ακόμα και αν δεν είστε ο τύπος της γυναίκας που κρατάει σημειώσεις καθημερινά για την κάθε κίνησή της, η τεχνολογία σας επιτρέπει πλέον να έχετε πλήρη εικόνα του τρόπου ζωής σας. Μια σειρά από gudgets που μετράνε τα βήματα σας και σας σπρώχνουν να ασκείστε, να κοιμάστε και να τρώτε με μέτρο.