Άλλος θα σου πει ότι το κάνει για χόμπι, άλλος για να αδυνατίσει, άλλος ότι απλά είναι το πάθος του και άλλος ότι το κάνει επαγγελματικά.

Ανεξάρτητα για ποιο λόγο το κάνεις, το τρέξιμο σίγουρα θα σου αλλάξει την ζωή.

1.  Personal Fitness Από τους κυριότερους λόγους που ξεκινάει κανείς τρέξιμο. Γυμνάζει συνολικά όλο το σώμα και είναι η καλύτερη αερόβια άσκηση. Σίγουρα, όταν ξεκινήσεις το τρέξιμο, θα δυσκολευτείς, αλλά με σωστή προπόνηση και επιμονή θα δεις την αντοχή σου να αυξάνεται σταδιακά.

2.  Απομακρύνει το στρες Πρέπει να είσαι τόσο συγκεντρωμένη στην αναπνοή και στον ρυθμό σου που, και να ήθελες, δεν σε παίρνει να σκεφτείς κάτι άλλο.

3.  Αυτοπειθαρχία Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μάθεις να πειθαρχείς τον εαυτό σου, από το τρέξιμο. Χρειάζεται πολύ πείσμα και πολύ πειθαρχία για να δεις τους στόχους σου να υλοποιούνται. Αλλά μόλις αρχίσεις και βλέπεις αποτελέσματα, θα ενθαρρύνεις τον εαυτό σου να πας όλο και πιο ψηλά.

4.  Για λόγους υγείας Είτε έχεις περιττά κιλά, είτε προβλήματα με την καρδιά ή τους πνεύμονες, το τρέξιμο θα σε βοηθήσει. Πρόκειται για αερόβια άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα. Ξεκίνα χαλαρά, αφού πρώτα συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

5.  Ένα καινούριο χόμπι Αν βαριέσαι τα γυμναστήρια ή θες απλά να ξεκινήσεις κάτι καινούριο, επίλεξε το σαν χόμπι. Σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήχθη σε Πανεπιστήμιο της Washington, το τρέξιμο σαν χόμπι διαδόθηκε πολύ πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο.

6.  Επιτέλους μόνη Αν δουλεύεις με κόσμο, καταλαβαίνεις τι εννοώ. Γυρίζοντας σπίτι, το τελευταίο που θες είναι κάποιον να σου μουρμουρίζει. Ε, με το τρέξιμο ξεφεύγεις. Είσαι μόνη σου. Καθάρισε το μυαλό σου, απόλαυσε την ηρεμία σου, συγκεντρώσου σε αυτό που κάνεις και γύρισε σπίτι με εντελώς διαφορετική διάθεση και λιγότερα νεύρα.

7.  Για σένα Καλυτερεύεις τον εαυτό σου. Για όποιο λόγο και αν το επιλέξεις, κάνεις κάτι για τον εαυτό σου και για την υγεία σου, επομένως μόνο σε καλό μπορεί να σου βγει. Γίνεσαι πιο δυνατή, πιο χαρούμενη και πιο υγιής. Με άλλα λόγια, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος.