Ο αριθμός 7 είναι μαγικός. Έτσι λένε όλοι, έτσι λένε και οι τσίχλες σου!

Μη γελάσεις, οι τσίχλες είναι ωφέλιμες για την υγεία.

Μάθε τι εννοούμε και από τώρα κάνε πολύχρωμες φούσκες ή δρόσισε την αναπνοή σου, γνωρίζοντας ότι κάνουν καλό στο σώμα και στο μυαλό.

 

  1. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Οι τσίχλες αυξάνουν την ροή του αίματος, η οποία οδηγεί σε αυξημένη οξυγόνωση του εγκεφάλου, βοηθώντας την μνήμη και την συγκέντρωση.
  2. ΑΦΥΠΝΙΣΗ: Μελέτες που έχουν γίνει στο Coventry University αναφέρουν ότι εκείνοι που μασούν τσίχλα έδειξαν μια σημαντική μείωση στο αίσθημα του λήθαργου. Έτσι, την επόμενη φορά που θα έχεις μια συνάντηση νωρίς το πρωί και είσαι νυσταγμένη, μην ξεχάσεις να μασήσεις την τσίχλα σου!
  3. Διάλεξε την αγαπημένη σου τσίχλα πριν και μετά το μεσημεριανό γεύμα. Αυτός είναι ο τρόπος για να διώχνεις τις λιγούρες. Στο Πανεπιστήμιο της  Louisiana πραγματοποίησαν μια μελέτη, η οποία έδειξε ότι όσοι μασούσαν τσίχλες ανά μία ώρα μετά το κυρίως γεύμα, τσιμπολογούσαν λιγότερα σνακ υψηλής θερμιδικής αξίας, ένιωθαν μικρότερη πείνα και δεν είχαν ιδιαίτερη λαχτάρα για γλυκά.
  4. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ: Οι οδοντίατροι συνιστούν να βουρτσίζουμε τα δόντια μας μετά από κάθε γεύμα. Καμία , όμως δεν είναι τόσο πειθαρχημένη. Ευτυχώς που μπορούμε να μασήσουμε μια τσίχλα, αν δεν μπορούμε άμεσα να χρησιμοποιήσουμε την οδοντόβουρτσά μας. Η American Dental Association προτείνει να το κάνουμε μετά το γεύμα, κάτι που βοηθά στην αύξηση της παραγωγής σάλιου και απομακρύνει τα βακτήρια από στο στόμα.
  5. ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την ανακούφιση του στρες, αλλά αν σε πιέζει ο χρόνος και δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά, φάε την αγαπημένη σου τσίχλα. Μια μελέτη, που έγινε στην Ιαπωνία, διαπίστωσε ότι ανακουφίζει τα συναισθήματα του άγχους και μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης στο σάλιο.
  6. ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟΔΩΣΗ: Οι Ιάπωνες, όμως διαπίστωσαν και κάτι άλλο: η τσίχλα ωθεί τους ανθρώπους να δραστηριοποιούνται! Εδώ έρχεται το πανεπιστήμιο του Cardiff της Αγγλίας , που προσθέτει ότι το μάσημα της τσίχλας αυξάνει την πνευματική απόδοση.
  7. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΨΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΠΟ THN ΚΑΟΥΡΑ: Σύμφωνα με το FitDay, οι τσίχλες με ξυλιτόλη πριν ή μετά από ένα γεύμα μπορούν να βοηθήσουν την πέψη. Το σάλιο που εκκρίνεται από το μάσημα, μειώνει τα οξέα του στομάχου που βρίσκονται στον οισοφάγο, ενώ τα βοηθά να σταλούν πίσω στο στομάχι ανακουφίζοντας από την καούρα.