Το καλοκαίρι σιγά- σιγά φτάνει και σίγουρα ανησυχείς για το πώς θα βγεις στην παραλία. Ένα από τα σημεία που προβληματίζουν περισσότερο τις γυναίκες είναι η κοιλιά τους και συγκεκριμένα το χαρακτηριστικό φούσκωμα που ταλαιπωρεί πολλές από εμάς. Οι τροφές που μπορεί να σε κάνουν να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά σύμφωνα με το misswebbie είναι :

Φρούτα και Λαχανικά
Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά λόγω του ότι είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ίνες βοηθούν στην καταπολέμηση του πρηξίματος στην κοιλιακή χώρα. Μερικοί από τους πιο σημαντικούς συμμάχους σε αυτή την κατηγορία είναι τα μήλα, τα μούρα, το μπρόκολο, η παπάγια, ο ανανάς και το σπανάκι, καθώς είναι γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες τους.

Πράσινο τσάι
Είναι ευρέως γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του και μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις μέση- δαχτυλίδι, αφού μειώνει το λίπος γύρω απ΄ την κοιλιά . Τα φλαβονοειδή που περιέχει το πράσινο τσάι έχει αποδειχτεί ότι αποτελούν πολύ δυνατούς φυσικούς λυποδιαλύτες με πολλές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά
Αυτά τα φιλικά προς την καρδιά λιπαρά ανεβάζουν την “καλή” σου χοληστερίνη (HDL) και μειώνουν οποιαδήποτε μορφής πρήξιμο, δυσφορία ή φλεγμονή. Εξαιρετικές πηγές αποτελούν το ελαιόλαδο, τα αμύγδαλα και το αβοκάντο.

Τροφές πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά και η μείωση στην κατανάλωση τροφών με Ω-6 λιπαρά (κυρίως ζωικά) βοηθούν στη μείωση του λίπους απ’ το ανθρώπινο σώμα και στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Μερικές τροφές πλούσιες σε Ω-3 είναι τα καρύδια, ο λιβαρόσπορος και φυσικά ο σολομός.

Μπαχαρικά
Σκόρδο, πιπεριές, κουρκουμάς (κιτρινόριζα), κανέλλα, τζίντζερ: γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις και λιποδιαλυτικές τους ιδιότητες. Όποτε προσπάθησε να τα εντάσσεις, όσο πιο συχνά μπορείς, στη διατροφή σου.

Νερό
Ίσως το πιο σημαντικό step για φλατ κοιλίτσα. Αποβάλεις τις τοξίνες που προκαλούν πρήξιμο και αφήνουν το σώμα σου να φλεγμαίνει. Υπολόγιζε ότι θα πρέπει να καταναλώνεις τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα και πρόσθεσε 0,25 λίτρα για κάθε μισή ώρα γυμναστικής μέσα στη μέρα.

Τροφές ολικής άλεσης
Πλούσιες σε φυτικές ίνες βοηθούν στον έλεγχο της ινσουλίνης και πως το σώμα σου ανταποκρίνεται σ΄ αυτή. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Βιταμίνη Β και βοηθούν στην μείωση της φλεμογόνου ορμόνης, γνωστής και ως ομοκυστίνης, που είναι η υπεύθυνη για το πρήξιμο στην κοιλιακή χώρα.