Έχεις  ακούσει πολλά για την περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής, όμως δεν ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος.

Να κάνεις λέιζερ, αποτρίχωση με κερί ή να χρησιμοποιήσεις απλό ξυράφι; Γενικά δεν υπάρχει κάποια από τις παραπάνω μεθόδους που να αντενδείκνυται. Η επιλογή είναι δική σου. Κάθε γυναίκα διαλέγει τη μέθοδο που της ταιριάζει.

Η αποτρίχωση με  λέιζερ είναι μια αρκετά καινούρια μέθοδος , σχετικά ακριβή αλλά με μόνιμα αποτελέσματα. Μπορεί να προκαλέσει κοκκίνισμα  στο δέρμα της ευαίσθητης περιοχής το οποίο μπορεί να κρατήσει από λίγες ώρες μέχρι κάποιες μέρες μετά την εφαρμογή. Αυτό εξαρτάται από το τύπο του δέρματος σου . Γι΄ αυτό πρέπει να απευθύνεσαι σε ειδικούς για την εφαρμογή του  . Το  αποτέλεσμα όμως θα σε ανταμείψει.

Η χρήση του κεριού  για αποτρίχωση δεν αντενδείκνυται για το εφηβαίο. Παρ’ όλ’ αυτά πάντως χρειάζεται μεγάλη  προσοχή γιατί το αιδοίο είναι µια πολύ ευαίσθητη περιοχή και το τράβηγμα  από το κερί μπορεί  να προκαλέσει τραυματισμό , ερεθισμό  του δέρματος , φλεγμονή των θυλάκων των τριχών, ακόμα  και δημιουργία  μικρών  αποστημάτων .

Η πιο απλή και κλασική μέθοδος περιποίησης της ευαίσθητης περιοχής είναι το ξυράφι. Είναι µια διαδεδομένη , οικονομική  και ασφαλής μέθοδος  αποτρίχωσης , όμως  καλό είναι να αποφεύγεται η καθημερινή  του χρήση, καθώς δημιουργεί εύκολα ερεθισμούς  και κοκκινίλες στο δέρμα. Επίσης να προτιμάς  να µην ξυρίζεσαι «κόντρα» γιατί αυξάνεται ο κίνδυνος να γυρίσουν οι τρίχες προς τα μέσα  και δημιουργείται  φλεγμονή, καθώς και ο κίνδυνος να κοπείς. Επίσης, το ξυράφι πρέπει να αλλάζεται τακτικά και να χρησιμοποιείται  µόνο από εσένα για  να αποφύγεις πιθανές μολύνσεις.