Ξέρετε τι είναι το σύνδρομο Capgras; Είναι ένα πολύ σπάνιο σύνδρομο με το οποίο οι ασθενείς δεν αναγνωρίζουν για παράδειγμα την μητέρα τους, αλλά νομίζουν πώς είναι σωσίες!

Ξαφνικά γίνονται όλοι ξένοι με αποτέλεσμα ο ασθενής να υποφέρει από μοναξιά, αφού δεν έχει συναισθήματα για τον άνθρωπο που έχει απέναντι του.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η ανακάλυψη μιας νέας ασθένειας με την οποία συγγενείς δεν γνωρίζουν τους δικούς τους ανθρώπους!

Οι ασθενείς πιστεύουν ότι οι κοντινοί τους άνθρωποι έχουν αντικατασταθεί με σωσίες και κανένα λογικό επιχείρημα δεν μπορεί να τους πείσει για το αντίθετο, όπως για παράδειγμα ότι υπάρχουν πράγματα που μόνο οι γονείς, τα αδέλφια ή οι σύζυγοι μπορεί να γνωρίζουν.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες πρόκειται για μια διαταραχή του εγκεφάλου. Παρατηρείται ένα χάσμα ανάμεσα σε αυτό που αντιλαμβάνονται τα οπτικά νεύρα και στο συναίσθημα!

Το πιο δυσάρεστο είναι πώς για την ασθένεια αυτή δεν υπάρχει θεραπεία, αφού ακόμα δεν έχει εντοπιστεί τι ακριβώς είναι αυτό που προκαλεί την κατάσταση αυτή. Ωστόσο, εμφανίζεται σε πιο βελτιωμένη μορφή στους ανθρώπους που το έπαθαν μετά από ατύχημα.