Η καλή γεύση δεν σημαίνει απαραίτητα και ανθυγιεινά, λιπαρά υλικά που επιβαρύνουν την υγεία και φορτώνουν με περιττά κιλά. Υπάρχουν έξυπνοι τρόποι και μυστικά για όσους θέλουν να απολαμβάνουν εξαιρετική γεύση με λίγα λιπαρά. Σας τα αποκαλύπτουμε:

•Απομακρύνετε από το κρέας πιθανό λίπος ή πέτσες που έχει.

•Προτιμήστε να ψήσετε, να βράσετε, να φουρνίσετε ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε το φούρνο μικροκυμάτων για το φαγητό σας από το να το τηγανίσετε.

•Προτιμήστε γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά. Η γεύση δεν διαφέρει.

•Χρησιμοποιήστε λαχανικά, καρπούς ή φασόλια για να αντικαταστήσετε τα περιεχόμενα σε μπιφτέκια και γεμιστά κρέατα.

•Επιλέξτε κρέατα σε φιλέτο.

•Προτιμήστε τριμμένη φρυγανιά από το κουρκούτι για ξεχωριστές μαγειρικές απόπειρες.

•Στραγγίξτε τα φαγητά από το λίπος που μπορεί να έχουν αφού ψηθούν.

•Φτιάξτε τις δικές σας σως με γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, ντομάτα ή μουστάρδα.

•Προτιμήστε λευκό κρέας για ιδιαίτερα φαγητά. Για παράδειγμα λουκάνικα γαλοπούλας παρά χοιρινό.

•Εάν είστε λάτρεις του κρέατος, αντικαταστήστε δύο από τα γεύματά σας με ψάρι ή λαχανικά.

•Αντί να τηγανίσετε τις πατάτες σας, βάλτε τες στο φούρνο με λίγο λάδι. Η νοστιμιά τους είναι η ίδια.

•Τα μανιτάρια είναι μια πολύ καλή ιδέα εάν τα μαγειρέψετε σωστά για να αντικαταστήσετε το κρέας.  Θρεπτικά δεν διαφέρουν καθώς έχουν αρκετές πρωτεΐνες.

•Δώστε τη σημασία που αξίζουν στα προϊόντα σικάλεως (ψωμί, μακαρόνια) και γενικότερα βάλτε τα δημητριακά στη διατροφή σας.

•Χρησιμοποιήστε καρυκεύματα, βότανα και μυρωδικά για να νοστιμέψετε τα πιάτα σας.

•Προτιμήστε γλυκά χωρίς πολλά αυγά ή βούτυρο.

Προσθέστε ξύδι ή χυμό λεμονιού ανάλογα με το γούστο σας για το dressing της σαλάτας σας.