Η Σμαράγδα Καρύδη διατηρεί ένα από τα πιο καλλίγραμμα κορμιά της εγχώριας showbiz. Όσοι είστε τυχεροί και την απολαύσατε στο Chigago όπου πρωταγωνιστεί το έχετε διαπιστώσει για ακόμη μία φορά. Φυσικά, για όλο αυτό χρειάζεται και προσπάθεια την οποία εκμυστηρεύεται η ηθοποιός στο περιοδικό Shape. H Σμαράγδα πόζαρε για το εξώφυλλο του τεύχους Οκτωβρίου και ανάμεσα σε άλλα αποκάλυψε τα μυστικά της διατροφής της και το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Σμαράγδας Καρύδη

-Σμαράγδα, πάντα ήσουν λεπτή, ωστό­σο νομίζω ότι αυτή την εποχή το σώμα σου αλλά και η φυσική σου κατάσταση είναι άξια θαυμασμού. Ακολουθείς ειδικό πρόγραμμα;

Τα τελευταία 4 χρόνια περίπου γυμνά­ζομαι με σύστημα και κάνω Pilates τρεις φορές την εβδομάδα. Με το Σικάγο χρειάστηκε, επίσης, να κάνω χορό, ενώ είμαι συνεπής και στο διάδρομο, καθώς έχω το μηχάνημα στο σπίτι. Αν προσθέσεις σε όλα αυτά και την ωριαία προθέρμανση που έκανα πάντα πριν από την παράσταση, τότε, ναι, μάλλον η άσκηση είναι καθημερινή υπόθεση για μένα.

-Υπάρχει κάτι που λειτουργεί σαν κίνητρο, ώστε να εξακολουθείς να γυμνάζεσαι;

Κατ’ αρχάς, μου αρέσει το αποτέλεσμα στο σώμα μου. Η εμφάνισή μου είναι και μέρος της δουλειάς μου. Γι’ αυτό και δεν αφήνομαι. Αυτό που με βοηθά πολύ για να μην τα παρατήσω είναι το να υπάρχει κά­ποιος να με κινητοποιεί. Η φίλη μου η Άν­να, που μου κάνει personal Pilates, ακούει τα απίθανα κάθε φορά, δικαιολογίες φοβε­ρές. Όμως, εκείνη επιμένει και με πιέζει να συνεχίσω. Θα ήταν αστείο για κάποιον να μας παρακολουθεί. Ωστόσο, αυτό χρειάζο­μαι: κάποιον να με “σπρώχνει”.

karidi2

-Εκτός από το να γυμνάζεσαι, προσέχεις πολύ και τη διατροφή σου;

Προσπαθώ να διατηρώ το μέτρο. Δε με πιάνει τρέλα ούτε με τα κιλά ούτε με τα ανθυγιεινά. Έχω δει γυναίκες που όλο αυτό τους γίνεται εμμονή. Εγώ προσέχω μεν τη διατροφή μου, αλλά όταν θα τύχει, θα φάω και τα απαγορευμένα! Δε μου αρέσει να περιορίζω τη ζωή μου στο όνομα της υγιεινής διατροφής. Τρελαίνομαι για πατάτες τηγανητές, τις τρώω και τις απολαμβάνω.

-Το ότι διατηρείς συνεχώς σταθερό το βάρος σου, πάντως, δείχνει ότι πειθαρχείς τον εαυτό σου…

Μπορώ να είμαι πειθαρχημένη όταν υπάρχει λόγος. Μπορώ να πω “όχι” στα αγαπημένα μου φαγητά όταν, για τις ανά­γκες ενός ρόλου, πρέπει να είμαι λεπτή. Θυμάμαι όταν έπαιζα στο θέατρο δύο χρόνια το Μία Μέλισσα τον Αύγουστο και μετά γυρίσαμε και την ταινία. Δεν είχα φάει ούτε μία φορά πατάτες τηγανητές. Το ίδιο έκανα και φέτος με το Σικάγο. Δεν ξέρω αν είναι θέμα πειθαρχίας. Θα με πείραζε περισσότερο να βγαίνω στην παράσταση και να μην νιώθω καλά με το σώμα μου από το να στερηθώ τις τηγανητές πατάτες. Έχει και άλλες χαρές η ζωή πέρα από το φαγητό.