Προσπαθείς να χάσεις βάρος και ενώ τρώς υγιεινά με φρούτα και λαχανικά η ζυγαριά δε λέει να ξεκολλήσει. Μάλλον κάνεις κάτι λάθος και δεν το καταλαβαίνεις, αλλά τι είναι αυτό που φταίει τελικά;

Αυτό που πρέπει να προσέχεις όταν κάνεις  δίαιτα είναι οι θερμίδες. Πρόκειται για έναν ύπουλο εχθρό της απώλειας βάρους, αφού μπορεί να κρυφτεί και στα πιο απλά τρόφιμα χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλές τροφές οι οποίες είναι υγιεινές και ωφέλιμες για τον οργανισμό μας, όπως κάποια φρούτα, τα οποία όμως είναι παράλληλα και θερμιδικές παγίδες, στις οποίες πολύ εύκολα μπορείς να πέσεις χωρίς να το ξέρεις.

 

  • Οι τρεις κανόνες που θα πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου όταν θέλεις να χάσεις βάρος είναι:

 

1.Η πολύωρη άσκηση στο γυμναστήριο δεν συνεπάγεται και την άφθονη κατανάλωση φαγητού μετά από αυτή. Είναι λογικό πως η όρεξη ανοίγει με την άσκηση και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως χάνεις πολλές θερμίδες. Ωστόσο, αν θέλεις να μειώσεις αποτελεσματικά το βάρος σου, θα πρέπει να χειραγωγήσεις την πείνα σου και να φάς με μέτρο.

2.Τα υγιεινά τρόφιμα δεν σημαίνει πως δεν παχαίνουν. Υπάρχουν πάρα πολλά φρούτα, όπως η μπανάνα, που είναι παγίδες θερμίδων και δεν θα πρέπει να τα καταναλώνετε ανεξέλεγκτα. Παν μέτρον άριστον. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με τους χυμούς, αλλά και με ορισμένα λαχανικά. Καλό θα ήταν λοιπόν να είσαι ενήμερη για τις θερμίδες των τροφών που θέλεις να καταναλώσεις και να περιορίσεις τις ποσότητες αυτών που έχουν πάρα πολλές.

3.Δεν αρκεί μόνο το περπάτημα. Μπορεί να αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο για να κάψεις αρκετές θερμίδες και λίπος, αλλά από μόνο του δεν είναι αρκετό, αφού δεν γυμνάζει όλο το σώμα.