Όταν αισθάνεστε κουρασμένοι, το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε είναι ο καφές ή τα γλυκά. Αλλά αν θέλετε να μειώσετε ή δεν σας αρέσει η ποσότητα καφέ που πίνετε, υπάρχουν απλές, υγιεινές συνήθειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε και να διατηρήσετε την ενέργειά σας.

1. Ξεκινήστε το πρωί με ένα σνακ

Αναζητήστε τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Το σώμα σας απορροφά αυτά τα τρόφιμα πιο αργά και δεν προκαλεί ξαφνική πτώση της ενέργειάς σας. Ο συνδυασμός υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών είναι καλός – οι υδατάνθρακες παρέχουν λίγη γρήγορη ενέργεια, αλλά η πρωτεΐνη και το λίπος θα σας κρατήσουν γεμάτους.

Man exercising and lives healthy life.

2. Δοκιμάστε τεχνικές αναπνευστικής διέγερσης

Αυτή η άσκηση αναπνοής (που αρχικά χρησιμοποιήθηκε στη γιόγκα), που ονομάζεται επίσης “αναπνοή φυσητήρα”, διεγείρει το διάφραγμα και κάνει το σώμα επιφυλακτικό. Με το στόμα κλειστό, με σύντομη και γρήγορη αναπνοή, μπορείτε να εισπνεύσετε ή να εκπνεύσετε γρήγορα από τη μύτη σας.

Κάντε αυτό για περίπου 10 δευτερόλεπτα και αναπνεύστε κανονικά. Κάντε ένα διάλειμμα και επαναλάβετε την άσκηση αρκετές φορές.

3. Πάρτε βιταμίνη D

Η βιταμίνη D, γνωστή ως η βιταμίνη του ήλιου, δημιουργείται στο σώμα μας όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως. Αυτή η βιταμίνη είναι απαραίτητη για ισχυρά οστά. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να προκαλέσουν κόπωση και αδυναμία. Η αύξηση της πρόσληψης βιταμίνης D μειώνει την κόπωση των μυών και διατηρεί τα μυϊκά κύτταρα υγιή. Αυξήστε την πρόσληψη βιταμίνης D:

  • Καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D (π.χ. κρόκοι αυγών, συκώτι και ψάρια αλμυρού νερού).
  • Παραμένοντας στον ήλιο για 15 λεπτά.
  • Παίρνοντας  συμπληρώματα.

Συζητήστε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συμπληρώματα.