Ακόμη και αν δεν μπορείτε να ακολουθήσετε το πρόγραμμα γυμναστικής που κάνατε πριν μείνετε έγκυος, υπάρχουν πολλές ασκήσεις που μπορούν να γίνουν με ασφάλεια και θα σας βοηθήσουν να μείνετε υγιείς.

Ποιες είναι αυτές;

Περπάτημα

Το πιο εύκολο και προσιτό είδος γυμναστικής, που μπορείτε να εξασκείτε ακόμη και στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας άφοβα. Μόλις μισή ώρα την ημέρα είναι αρκετή ώστε να διατηρήστε fit, ενώ μπορείτε ταυτόχρονα να ακούτε μουσική στα ακουστικά σας, διασκεδάζοντας στο έπακρο.

Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι ένα ιδανικό είδος γυμναστικής που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, ενώ η δυνατότητα ρύθμισης της έντασής της σας επιτρέπει να την επιλέγετε ακόμη και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Ενδυναμώνει αισθητά το μυϊκό σας σύστημα και ανακουφίζει από πόνους στη μέση και την πλάτη.

Yoga

Η yoga είναι ένα μοναδικό είδος άσκησης που όχι μόνο θα σας κρατήσει σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά θα σας χαλαρώνει σε μια περίοδο της ζωής σας που έχετε αναμφίβολα αυξημένο και δικαιολογημένο άγχος. Μπορείτε να γραφτείτε σε ειδικά τμήματα εγκύων, τα οποία θα είναι και μια ιδιαίτερα καλή επιλογή κοινωνικοποίησης με γυναίκες που μοιράζονται το ίδιο βίωμα με εσάς. Οι ασκήσεις αναπνοών είναι επίσης ένα πολύτιμο κομμάτι αυτού του είδους γυμναστικής, που θα φανεί χρήσιμο κατά τη διάρκεια του φυσικού τοκετού.

Pilates

Όμοια με τη yoga, οι pilates είναι μια εξαιρετική επιλογή ενδυνάμωσης του μυϊκού συστήματος και συνολικής τόνωσης του σώματος. Βοηθούν επιπλέον και αυτές στις αναπνοές, ενώ γυμνάζουν καλά τη λεκάνη του σώματος, προετοιμάζοντάς την για τη διαδικασία του φυσικού τοκετού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!