Όλοι ξέρουμε ότι είναι λάθος να κοιμόμαστε αργά ή να τρώμε βαρύ βραδινό. Όμως υπάρχουν μερικές συνήθειες που θεωρούμε ακίνδυνες και κάνουμε μεγάλο λάθος.

1. “Πνίγουμε” το φτέρνισμα

Η λειτουργία του φτερνίσματος είναι να αποβάλλονται βακτήρια και μικρόβια από τον οργανισμό μας. Όταν το “κρατάμε” και το καταπνίγουμε κλείνοντας τη μύτη μας, δεν αφήνουμε τους παθογόνους μικροοργανισμούς να φύγουν. Παραλλήλως όλη η δύναμη του φτερνίσματος επιστρέφει στο αναπνευστικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει ζημιές.

2. Χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες

Υπάρχει κάποιος λόγος που οι οδοντίατροι δεν εκτιμούν τις οδοντογλυφίδες. Μπορεί να είναι ακίνδυνες για το σμάλτο των δοντιών, όμως κάνουν πολύ κακό στα ούλα. Παραλλήλως, οι οδοντογλυφίδες δεν καθαρίζουν τα δόντια. Αν θέλετε να καθαρίσετε το στόμα σας χρησιμοποιείστε οδοντικό νήμα (αλλά πρώτα μάθετε να το κάνετε σωστά)

3. Κοιμόμαστε μπρούμυτα

Μπορεί να είναι άνετο, αλλά το να κοιμόμαστε μπρούμυτα δυσκολεύει την αναπνοή μας, επιβαρύνει τον αυχένα μας, και δημιουργεί ρυτίδες. Κι αυτά είναι όλα πράγματα που σίγουρα δε θέλουμε.

4. Σπάμε τσόφλια με τα δόντια

Οι οδοντίατροι μπορούν να ξεχωρίσουν τους ανθρώπους που τρώνε συχνά πασατέμπο από τη ζημιά που κάνουν στα δόντια τους. Είναι πολύ ανθυγιεινή συνήθεια, ενώ οι ίδιοι οι σπόροι έχουν πολλές θερμίδες και μπορούν να βλάψουν τους ανθρώπους με προβλήματα στην ουροδόχο κύστη.

5. Μασάμε στέρεα πράγματα

Εκτός από το ψυχαναλυτικό του θέματος (ο Φρόιντ έχει πει πολλά για αυτό!) η συνήθεια που έχουμε να μασάμε μολύβια, στιλό και άλλα αντικείμενα καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών μας. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθούμε να ανοίξουμε μπουκάλια και άλλα αντικείμενα με τα δόντια, εκτός των πιθανών μολύνσεων.

6. Λουζόμαστε με καυτό νερό

Λυπόμαστε που το λέμε, αλλά έχει έρθει η ώρα να σταματήσουμε αυτή τη συνήθεια με το καυτό μπάνιο. Καταρχάς γιατί μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και ζαλάδες και δεύτερον γιατί το καυτό νερό ανοίγει τους πόρους στο δέρμα του κεφαλιού κι αυτό κάνει τα μαλλιά βρώμικα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!