Ζούμε στην Ελλάδα. Μια χώρα που εκτός από ακραίες θερμοκρασίες το καλοκαίρι, τα τελευταία χρόνια «μαστίζεται» και από υψηλά επίπεδα υγρασίας. Ένας συνδυασμός που μπορεί να επηρεάσει το γυναικείο σώμα, προκαλώντας αλλαγές στον κόλπο, οι οποίες μπορεί να κάνουν την καθημερινότητά μας πραγματικά δύσκολη.

Πολλές γυναίκες κάνουν επιπλέον προσπάθειες αποτρίχωσης πριν φορέσουν μπικίνι το καλοκαίρι. Ωστόσο, αν ξυριστείτε αμέσως πριν πάτε στην πισίνα ή στη θάλασσα, μπορεί να αυξήσετε τον κίνδυνο για λοίμωξη του δέρματος. Αμέσως μετά το ξύρισμα ή το κερί, το δέρμα σας είναι ευαίσθητο και τα ωοθυλάκια σας είναι ορθάνοιχτα. Αυτό διευκολύνει τα βακτήρια και άλλα μικρόβια να ερεθίσουν το δέρμα σας, δημιουργώντας κόκκινα σπυράκια γύρω από τον θύλακα της τρίχας, ακόμα και φυσαλίδες με πύον, που μπορεί να είναι επώδυνα ή να προκαλούν κνησμό.

Φροντίστε να μεσολαβήσουν τουλάχιστον 24 ώρες πριν βουτήξετε στο νερό. Διατηρείστε την ευαίσθητη περιοχή καθαρή και εφαρμόστε αυστηρές πρακτικές υγιεινής σε ό,τι έρχεται σε επαφή με το αιδοίο, όπως πετσέτες, ξυράφι κλπ. Διατηρήστε το δέρμα στην περιοχή που αποτριχώσατε ενυδατωμένο, για να το βοηθήσετε να επουλωθεί γρήγορα και αποφύγετε τα στενά, συνθετικά εσώρουχα.

Αν τα συμπτώματα επιμένουν, παρά τις δικές σας ενέργειες, απευθυνθείτε σε έναν γυναικολόγο, ο οποίος αφού σας εξετάσει θα σας συστήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αντιμετώπιση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!