Τα 5 θεμέλια της υγείας που δίνουν σημαντικές λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα της σωστής κυτταρικής θρέψης είναι τα ακόλουθα.

1. Έλεγχος φλεγμονών: Ο έλεγχος και η σημαντική μείωση των φλεγμονών σε όλο τον οργανισμό είναι βασική προϋπόθεση για την απορρόφηση των ορθομοριακών στοχείων σε κυτταρικό επίπεδο. Οι φλεγμονές – οι περισσότερες είναι υποκλινικές, δηλαδή δεν ανιχνεύονται με τις συνήθεις ιατρικές εξετάσεις – αλλοιώνουν σταθερά ιστούς και εσωτερικά όργανα και παρεμποδίζουν τον μεταβολισμό και την κυτταρική απορρόφηση των απαραίτητων στοιχείων. Μία πηγή χρόνιων φλεγμονών που περνούν απαρατήρητες είναι οι τροφικές δυσανεξίες ή αλλιώς, καθυστερημένες αλλεργίες. Η εξακρίβωση των τροφικών δυσανεξιών γίνεται μόνο με επιστημονικές μεθόδους, οι οποίες ανιχνεύουν ανοσοσυμπλέγματα όπου εμπλέκεται η ανοσοσφαιρίνη IgG.

2. Ρύθμιση του γαστρεντερικού συστήματος: Το γαστρεντερικό σύστημα είναι ένα από τα βασικότερα θεμέλια για την προστασία και την προώθηση της υγείας. Ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή πέψη, αφομοίωση και μεταβολισμό της τροφής και τη σωστή θρέψη των κυττάρων του οργανισμού. Στους περισσότερους ανθρώπους το γαστρεντερικό σύστημα δυσλειτουργεί με συμπτώματα δυσπεψίας, δυσαπορρόφησης, εντερικής δυσβίωσης και χρόνιων υποκλινικών φλεγμονών.

3. Αντιοξείδωδη και Αποτοξίνωση: Οι τοξίνες δεν καταστρέφουν μόνο κύτταρα, ιστούς και όργανα έμμεσα και άμεσα. Παρεμποδίζουν την απορρόφηση, επιβραδύνουν τον μεταβολισμό και επιταχύνουν την αποβολή των στοιχείων από το σώμα απογυμνώνοντας θρεπτικά τον οργανισμό. Αυτό συνεπάγεται αυξανόμενη κυτταρική υποθρεψία και εξάντληση. Για να γίνει σωστή αποτοξίνωση όμως χρειάζεται μέθοδος. Αν προσπαθήσουμε να αποτοξινωθούμε πολύ γρήγορα, μπορεί να υπερφορτωθούν τα αποτοξινωτικά συστήματα του οργανισμού και οι τοξίνες αντί να απεκκριθούν από το σώμα, αντίθετα να κυκλοφορούν στο αίμα από τα πόδια μέχρι τον εγκέφαλο και να προωθούν έντονα συμπτώματα αποτοξινωτικού σοκ.

4. Διάγνωση και αναπλήρωση ορθομοριακών κυτταρικών ελλείψεων: Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί και μοναδικοί ως οργανισμοί, έχουμε διαφορετικές ανάγκες, γενετική προδιάθεση, διατροφή και τρόπο ζωής και παρουσιάζουμε διαφορετικές ελλείψεις θρεπτικών στοιχείων σε κυτταρικό επίπεδο. Αυτή είναι η αρχή της βιοχημικής ιδιαιτερότητας του ανθρώπου. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε ποια θρεπτικά στοιχεία λείπουν σε μεγαλύτερες ποσότητες από τα κύτταρα του κάθε ατόμου και έτσι να τα χορηγήσουμε σε μεγαλύτερες δοσολογίες για σωστή κυτταρική θρέψη.

5. Ελεγχος του στρες: Έχει καταρριφθεί ο μύθος του άγχους ως μία κατάσταση που υπάρχει μόνο λόγω εξωτερικών συνθηκών και παραγόντων και δεν έχει σχέση με τη διατροφή. Αποδείχθηκε ότι ένα άτομο μπορεί να αισθάνεται συνεχώς “στρεσαρισμένο” και αυτή η κατάσταση να είναι αποτέλεσμα εξάντλησης του νευροφυτικού και ενδοκρινικού συστήματος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, ενώ όλα είναι μια χαρά στη ζωή του. Προκειμένου να υπάρξει διαχείριση και έλεγχος του στρες, είναι απαραίτητη η αντιμετώπισή του μέσω Ορθολογικών και Ορθομοριακών παρεμβάσεων, ώστε ο ίδιος ο οργανισμός να αναλάβει δράση.

Αυτά τα 5 θεμέλια εάν εφαρμοσθούν σωστά, προσφέρουν εξαιρετικά και θεαματικά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα. Τα όπλα που χρησιμοποιούνται είναι οι βιο-αναγεννητικές τροφές, το καλής ποιότητος, θρεπτικό και ενεργοποιημένο νερό, η άσκηση και τα κατάλληλα προϊόντα που απορροφούνται άμεσα σε κυτταρικό επίπεδο και περιλαμβάνουν βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, προβιοτικά, ωμέγα λιπαρά οξέα, αντιοξειδοτικά, φυτικά αντιπαθογόνα και εκατοντάδες άλλα  φυτοθρεπτικά συστατικά.