Σημαντικό ρόλο στις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν τα ποτά στην επιδερμίδα παίζει και το είδος του αλκοόλ που θα καταναλωθεί.

Καλό είναι να αποφεύγονται τα κρασιά, η μπύρα και τα κοκτέιλ εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας  που έχουν σε υδατάνθρακες, οι οποίοι αυξάνουν τις πιθανότητες φλεγμονής και ακμής.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, τα διαυγή ποτά όπως η βότκα, η τεκίλα και το τζιν αποτελούν ασφαλέστερες επιλογές, αφού αποβάλλονται γρηγορότερα από το σώμα και έχουν λιγότερη ζάχαρη.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε την επιδερμίδα σας:

Για όσους θα ενδώσουν αυτές τις ημέρες στο αλκοόλ καλό είναι να γνωρίζουν ότι υπάρχουν τρόποι να μετριάσουν τις επιπτώσεις και να αναγεννήσουν το δέρμα τους.

Πρωταρχικό στόχο θα πρέπει να αποτελεί η ενυδάτωση του οργανισμού και της επιδερμίδας. Γι’ αυτό για κάθε ποτό που καταναλώνεται θα πρέπει να λαμβάνεται και ένα ποτήρι νερό, το οποίο εκτός από την επαναφορά της υγρασίας βοηθά και στη γρηγορότερη αποβολή του αλκοόλ, που για τον οργανισμό είναι μια τοξίνη.

Ακόμη, καθημερινά θα πρέπει να ακολουθείται η ρουτίνα περιποίησης του δέρματος με ενυδατικές κρέμες, καθώς αυτό θα προσφέρει ανακούφιση στο ξηρό δέρμα και θα ελέγξει την ένταση της έξαρσης ορισμένων δερματοπαθειών. Θα πρέπει να προτιμώνται οι ενυδατικές κρέμες που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαναφορά της υγείας του δέρματος εξαρτάται και από την ηλικία, καθώς με αυτή συνδέεται η ποσότητα κολλαγόνου που παράγει ο οργανισμός, όπως και από την ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνεται.

Η αποτοξίνωση μετά τις γιορτές θα βοηθήσει το δέρμα να καλυτερέψει, ειδικά αν συνδυαστεί με ξεκούραση, διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και αισθητικές θεραπείες.