Σε μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Harvard 123.000 άνθρωποι απάντησαν στις ερωτήσεις των ερευνητών, προκειμένου να καταλήξουν στο αν συγκεκριμένες συνήθειες επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής και μπορούν να σε βοηθήσουν να ζήσεις περισσότερο.

Στα αποτελέσματα φάνηκε πως αν ακολουθείς υγιεινή διατροφή, ελέγχεις το βάρος σου, κάνεις συχνά γυμναστική, πίνεις αλκοόλ με μέτρο και δεν καπνίζεις – ακολουθείς δηλαδή υγιεινές συνήθειες – είναι πιο πιθανό να ζήσεις περισσότερο.

Οι γυναίκες που είχαν όλες αυτές τις συνήθειες, είδαν το προσδόκιμο ζωής τους να αυξάνεται κατά 14 χρόνια, ενώ αυτό των ανδρών αυξήθηκε κατά 12 χρόνια.

Τα στατιστικά επίσης δείχνουν πως όσοι έχουν πιο υγιή τρόπο ζωής, ήταν σημαντικά λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρδιακές ασθένειες και καρκίνο: οι ασθένειες της καρδιάς ήταν 82% λιγότερο πιθανές, ενώ ο καρκίνος 65%.

Οι επιστήμονες κάποια στιγμή συνειδητοποίησαν ότι αυτά τα αποτελέσματα δεν προκαλούν και καμία φοβερή έκπληξη, οπότε δήλωσαν ότι ήθελαν να υπογραμμίσουν το μέγεθος στο οποίο οι υγιεινές συνήθειες μπορούν να επιμηκύνουν τη ζωή των ανθρώπων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!