Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε καλά το βράδυ, ίσως ο ένοχος είναι η θερμοκρασία που έχει το υπνοδωμάτιό σας. Γιατί το να κοιμάστε σε ένα ζεστό χώρο, μπορεί και να μην είναι η καλύτερη ιδέα αν θέλετε να ξεκουραστείτε.

Όταν πλησιάζει η ώρα του ύπνου, το σώμα σας αρχίζει να ρίχνει τη θερμοκρασία του περίπου κατά ένα έως δύο βαθμούς, για να μπει σε κατάσταση νάρκης. Γενικά, ο ύπνος σε ένα δροσερό περιβάλλον θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε αυτή τη χαμηλή θερμοκρασία του σώματος, η οποία με τη σειρά της θα σας βοηθήσει να έχετε έναν ποιοτικό ύπνο χωρίς διακοπές.

Σύμφωνα με την επιστήμη η ιδανική θερμοκρασία για να κοιμηθείτε είναι μεταξύ 15 και 20 βαθμούς Κελσίου. Αυτή η θερμοκρασία δωματίου θα βοηθήσει το σώμα να διατηρήσει μια θερμοκρασία ελαφρώς χαμηλότερη από 36 βαθμούς Κελσίου, που είναι το καλύτερο εύρος για να έχετε έναν ξεκούραστο ύπνο.

Όσο για τη χειρότερη θερμοκρασία, δεν υπάρχει συγκεκριμένη εμβέλεια. Αλλά εάν αισθάνεστε ότι ο χώρος είναι πολύ ζεστός, τότε δε συνιστάται. Οι ζεστές θερμοκρασίες όχι μόνο προκαλούν δυσάρεστους νυχτερινούς ιδρώτες και υπερθέρμανση, αλλά και σας εμποδίζουν να αποκτήσετε χαμηλότερη θερμοκρασία σώματος, που είναι ιδανική για να κοιμηθείτε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!