Οι μέρες των γιορτών είναι η καλύτερη ευκαιρία να περάσεις χρόνο με τους αγαπημένους σου, να ξεκουραστείς και να διασκεδάσεις.

Ωστόσο, είναι και οι μέρες που ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που βρίσκονται σε προσπάθεια απώλειας βάρους παρεκκλίνουν από το πρόγραμμα διατροφής και παίρνουν κιλά.

Αν αυτά τα Χριστούγεννα είστε καλεσμένοι για φαγητό, οι ακόλουθες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το μέτρο, να επιλέξετε τις σωστές τροφές και να ευχαριστηθείτε το γεύμα.:

  • Μη μένετε νηστικοί όλη μέρα επειδή θα φάτε το βράδυ. Αυτό είναι λάθος και συνήθως οδηγεί στην κατανάλωση το βράδυ διπλάσιας ή και μεγαλύτερης ποσότητας τροφής.
  • Προσέξτε την κατανάλωση ξηρών καρπών πριν από το γεύμα. Μπορείτε να συνοδέψετε ένα ποτό με λίγα φιστίκια αλλά όχι με ένα μπολ. Είναι βέβαια προτιμότερο να επιλέξετε λίγα αποξηραμένα φρούτα, τα οποία περιέχουν μόνο ζάχαρη και όχι και λίπη.
  • Επιλέξτε τροφές που είναι μαγειρεμένες ελαφρά και δεν έχουν πολύ λίπος, όπως είναι η γαλοπούλα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό επιλέξτε τουλάχιστον τμήματα κρέατος χωρίς ορατό λίπος ή αφαιρέστε το λίπος. Στη γαλοπούλα αφαιρέστε την πέτσα γιατί δεν έχει θρεπτικά συστατικά, εκεί βρίσκετε συσσωρευμένο το λίπος και επομένως οι περισσότερες θερμίδες.
  • Θυμηθείτε ότι το αλκοόλ έχει πολλές θερμίδες χωρίς κανένα θρεπτικό συστατικό. Προτιμήστε το κόκκινο κρασί για τις ευεργετικές του ιδιότητες στην υγεία. Γενικά η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών προκαλεί αφυδάτωση του δέρματος, του δίνει θαμπό χρώμα και ευνοεί το σχηματισμό μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, κυτταρίτιδας και ακμής γι’ αυτό πιείτε με μέτρο. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει και άλλες δυσάρεστες επιπτώσεις, όπως η μέθη που καλό είναι να τις αποφύγετε.
  • Μπορείτε να πίνετε ελεύθερα σόδα και ανθρακούχο νερό. Τα αναψυκτικά χρησιμοποιήστε τα με μέτρο αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε ή προτιμήστε τα λάιτ προϊόντα.
  • Αποφύγετε φαγητά με κρέμα γάλακτος, σάλτσες ή ντρέσινγκ. Προτιμήστε το λαδολέμονο, το ξύδι και τις κόκκινες σάλτσες.
  • Μη κάθεστε στο τραπέζι με τα φαγητά μετά το τέλος του γεύματος. Είναι καλύτερο να περάσετε στο καθιστικό ή το σαλόνι προκειμένου να μη συνεχίσετε να τσιμπολογάτε.
  • Γενικά, από τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά προτιμήστε τις δίπλες και τα μελομακάρονα από τους κουραμπιέδες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!