Εσείς το ξέρατε;


Γερνάμε πιο αργά σε σχέση με τους άντρες
: Μερικές άσπρες τρίχες, κάποιες ρυτίδες και η χαμηλή ψυχολογία μπορεί να είναι ενδείξεις ότι ο χρόνος περνά, όμως υπάρχει ένας μέρος του σώματός μας που αργεί να γεράσει. Γιαπωνέζοι ερευνητές, εξετάζοντας άντρες και γυναίκες ηλικιών 20 με 90, ανακάλυψαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των γυναικών παραμένει νέο για περισσότερο διάστημα από ότι των αντρών. Μπορεί η εξωτερική εμφάνιση να αλλάζει αλλά ‘εσωτερικά’ είμαστε πιο δυνατές!


Με διαφορά…στήθους
: Κι όμως το γυναικείο στήθος μπορεί να ξεπεράσει σε επιτάχυνση ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο! Σύμφωνα έρευνα της Amanda Hess, οι θηλές στα μεγάλα στήθη με την κίνηση έχουν επιτάχυνση 72 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, κάτι που σημαίνει πως μια Ferrari δεν είναι τίποτα μπροστά στο γυναικείο στήθος!

Η μυρωδιά του έρωτα: Κατά τις ημέρες της ωορρηξίας οι γυναίκες μπορούν να αντιληφθούν τη μυρωδιά του χημικού n-butanol, γεγονός που δείχνει ότι η οσμή τους οξύνεται. Σύμφωνα με έρευνες, τις συγκεκριμένες μέρες του κύκλου της, μια γυναίκα μπορεί να αντιληφθεί πιο έντονα τις αντρικές φερορμόνες που δημιουργούν σεξουαλική επιθυμία αλλά και μυρωδιές που είναι πιο οικείες στην ίδια και στο ανοσοποιητικό της σύστημα!


Ένας ιστός που καίει θερμίδες σαν φούρνος
: Οι επιστήμονες κάποτε πίστευαν πως μόνο τα μωρά έχουν τον «καφέ λιπώδη ιστό» το οποίο για να διατηρήσει το σώμα ζεστό ρουφάει και καίει λίπος από όλο το σώμα. Πλέον ανακάλυψαν ότι και οι ενήλικοι έχουμε αποθηκευμένο λιπώδη ιστό που καίει θερμίδες, ο οποίος μάλιστα αυξάνεται κάθε φορά που γυμναζόμαστε. Ανακάλυψαν, δε, πως οι γυναίκες-ανεξάρτητα από το βάρος τους- έχουν περισσότερη ποσότητα αυτού του ιστού από τους άντρες.


Ορμονικές διαταραχές αγχώδους προέλευσης
: Οι ορμονικές διαταραχές, οι κοινωνικές πιέσεις αλλά και ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο εγκέφαλός μας κάποιες καθημερινές ‘απειλές’ οδηγούν το 1/3 των γυναικών σε διαταραχές άγχους. Για αυτό την επόμενη φορά που θα φρικάρεις επειδή κάτι δεν πήγε καλά στη δουλειά ή στο σπίτι, σκέψου ότι το 33% των γυναικών περνάει τα ίδια με σένα. Παρ’ όλα αυτά, αλλά καλό είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό πριν το πρόβλημα γίνει πιο έντονο.