Αν ανήκετε σε εκείνες που χαλαρώνουν το βράδυ με ένα ποτήρι κρασί, τότε καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και απολαύστε το, χωρίς ενοχές. Γιατί σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένα ποτήρι κρασί πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει πολύ στο χάσιμο κιλών.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και διήρκησε 13 χρόνια σε δείγμα 20.000 γυναικών, εκείνες που έπιναν δύο ποτήρια κρασί τη μέρα είχαν 70% χαμηλότερο κίνδυνο για παχυσαρκία συγκριτικά με τις γυναίκες που απείχαν από το αλκοόλ.

Αυτό οφείλεται σε μια ουσία που περιέχει και ονομάζεται ρεσβερατρόλη. Αυτή η ουσία που υπάρχει στο κόκκινο κρασί βοηθάει το αποκαλούμενο «λευκό λίπος» να μετατραπεί σε μια άλλη εκδοχή λίπους που είναι πιο εύκολο να καεί. Το κόκκινο κρασί περιέχει μια ουσία που μετατρέπει το «κακό» λίπος σε «καλό» λίπος που καίγεται πιο εύκολα.

Ωστόσο, παρόλο που ένα ποτήρι κρασί μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του λίπους, η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ δεν συνιστάται. Η ρεσβερατρόλη είναι άλλωστε μια ουσία που υπάρχει και στα βατόμουρα, στα σταφύλια και τις φράουλες. Οπότε αν δεν είστε και «θιασώτης» του αλκοόλ ένα πολ φράουλες θα κάμνει ακριβώς την ίδια δουλειά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!