Σε έξαρση βρίσκεται η γαστρεντερίτιδα αυτούς τους μήνες, πλήττοντας κυρίως παιδιά και ενήλικες που εργάζονται σε κλειστούς χώρους.

Η στομαχική γρίπη κρατάει συνήθως 2-3 μέρες και τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι:

Ναυτία,εμετός
Διάρροια
Χαμηλός πυρετός
Κράμπες στο στομάχι
Ρίγος
Ανορεξία

Τι είναι
Η γρίπη στο στομάχι είναι συνήθως επακόλουθο λοίμωξης από έναν ροταϊό και έναν αδενοϊό. Οι ιοί αυτοί εισβάλλουν στον οργανισμό μέσω του λεπτού εντέρου. Να σημειωθεί πως οι ενήλικοι μολύνονται εξίσου εύκολα με τα παιδιά γι’ αυτό και εξαπλώνεται γρήγορα ο ιός.

Πως μεταδίδεται

Η γαστρεντερίτιδα μεταδίδεται πολύ εύκολα και η διάρκεια των συμπτωμάτων εξαρτάται από το είδος του ιού. Συνήθως η επαφή των μολυσμένων χεριών με το στόμα, ένα μολυσμένο ποτήρι ή σκεύος είναι αρκετά για να κολλήσει κάποιος.

Τρόποι αντιμετώπισης
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη μέθοδος για να αντιμετωπίσετε την στομαχική γρίπη, καθώς αποχωρεί μόνη της. Για αυτό το λόγο, η πρόσληψη είναι το παν. Διατηρείτε τους κανόνες υγιεινής σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.
Σε περίπτωση που κολλήσετε τον ιό, προσέξτε τη διατροφή σας. Αποφύγετε τις στερεές τροφές και πιείτε άφθονο νερό κι αφεψήματα με βότανα.
Αν υποφέρετε από τον εμετό και τη διάρροια, τότε καταναλώστε τροφές ή βιταμίνες με κάλιο, νάτριο και άλλα ιχνοστοιχεία.
Αν αυτά τα δύο συμπτώματα επιμένουν περισσότερο από 1-2 μέρες ή υπάρξει υψηλός πυρετός, ο ασθενής πρέπει να απευθυνθεί σε έναν γιατρό.
Εάν έχετε έντονους πόνους στη μέση ή στο κεφάλι, τότε μπορείτε να πάρετε κάποιο παυσίπονο ή φάρμακο