Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που συνηθίζουν να κοιμούνται με φως στο δωμάτιο τους. Κάτι που είναι επιβλαβές για την υγεία μας, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη από το Northwestern University.

Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ότι η οποιαδήποτε έκθεση στο φως τη νύχτα συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας, υψηλής αρτηριακής πίεσης (υπέρτασης) και διαβήτη μεταξύ μεγαλύτερων ενηλίκων.

«Είτε είναι το smartphone σας είτε η τηλεόραση που έχει μείνει ανοιχτή όσο κοιμάστε, ακόμα και η φωτορύπανση της μεγάλης πόλης, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για διαβήτη και καρδιαγγειακές παθήσεις, ειδικά για τους ηλικιακά μεγαλύτερους» αναφέρει χαρακτηριστικά συν-συγγραφέας της μελέτης και επίκουρος καθηγητής νευρολογίας στο Northwestern University Feinberg School of Medicine και γιατρός Northwestern Medicine.

Τι να κάνετε:

Θα πρέπει να αποφεύγετε ή να μειώσετε την ποσότητα της έκθεσης στο φως κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το φως ή τις αρνητικές επιδράσεις του αν τελικά το κρατήσετε, περιλαμβάνουν:

  • Αφήστε τα φώτα σβηστά. Εάν χρειάζεται να έχετε ένα φως αναμμένο (το οποίο μπορεί να θέλετε για ασφάλεια), επιλέξτε ένα αμυδρό φως που είναι πιο κοντά στο πάτωμα.
  • Το χρώμα είναι σημαντικό. Το πορτοκαλί ή ένα κόκκινο/πορτοκαλί φως είναι λιγότερο διεγερτικό για τον εγκέφαλο. Μην χρησιμοποιείτε λευκό ή μπλε φως και κρατήστε το μακριά από το κρεβάτι σας.
  •  Οι κουρτίνες ή οι μάσκες ματιών είναι καλές εάν δεν μπορείτε να ελέγξετε το εξωτερικό φως.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!