Οι γλυκοπατάτες περιέχουν σίδηρο, ο οποίος συμβάλλει στην ενέργεια, την παραγωγή ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων, την αντοχή στο στρες, τη σωστή ανοσοποιητική λειτουργία και τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών.

Ακόμη, είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C & D και καλίου, ένας σημαντικού ηλεκτρολύτη, που βοηθά στη ρύθμιση των καρδιακών παλμών και των νευρικών σημάτων.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καροτένιο, το οποίο -όπως έδειξαν επίσημες μελέτες- μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα και επανεμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Και αν δεν ξέρετε πώς να την εντάξετε στην διατροφή σας, κανένα πρόβλημα!

Δείτε πώς να φτιάξετε σαλάτα γλυκοπατάτας με βινεγκρέτ μάνγκο.

Υλικά για 2 άτομα 1 μεγάλη γλυκοπατάτα 200 γρ. baby ρόκα 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο 1 αγγούρι κομμένο σε κύβους Για τη βινεγκρέτ 1 μάνγκο ώριμο κομμένο σε κύβους 4 γρ. αλάτι 2 γρ. πιπέρι 25 ml χυμός λεμόνι 50 ml ξίδι λευκό βαλσάμικο 50 γρ. μουστάρδα 150 ml ελαιόλαδο 150 ml ηλιέλαιο Εκτέλεση Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με χοντρό αλάτι και τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 180 για περίπου 50 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος της γλυκοπατάτας), αφήνουμε να κρυώσει για να μπορέσουμε να την ξεφλουδίσουμε και να την κόψουμε σε κύβους χωρίς να διαλυθεί. Σε μπολ προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, το αβοκάντο, τα ντοματίνια, το αγγούρι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρόκα και κόλιανδρο. Για τη βινεγκρέτ μάνγκο: Σε μπολ ρίχνουμε το μάνγκο και με το ραβλομπλέντερ το κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμόνι, ξίδι, μουστάρδα και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Σερβίρουμε τη σαλάτα γλυκοπατάτας και γαρνίρουμε με τη βινεγκρέτ μάνγκο. Πηγή: www.lifo.gr
Υλικά για 2 άτομα 1 μεγάλη γλυκοπατάτα 200 γρ. baby ρόκα 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο 1 αγγούρι κομμένο σε κύβους Για τη βινεγκρέτ 1 μάνγκο ώριμο κομμένο σε κύβους 4 γρ. αλάτι 2 γρ. πιπέρι 25 ml χυμός λεμόνι 50 ml ξίδι λευκό βαλσάμικο 50 γρ. μουστάρδα 150 ml ελαιόλαδο 150 ml ηλιέλαιο Εκτέλεση Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με χοντρό αλάτι και τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 180 για περίπου 50 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος της γλυκοπατάτας), αφήνουμε να κρυώσει για να μπορέσουμε να την ξεφλουδίσουμε και να την κόψουμε σε κύβους χωρίς να διαλυθεί. Σε μπολ προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, το αβοκάντο, τα ντοματίνια, το αγγούρι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρόκα και κόλιανδρο. Για τη βινεγκρέτ μάνγκο: Σε μπολ ρίχνουμε το μάνγκο και με το ραβλομπλέντερ το κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμόνι, ξίδι, μουστάρδα και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Σερβίρουμε τη σαλάτα γλυκοπατάτας και γαρνίρουμε με τη βινεγκρέτ μάνγκο. Πηγή: www.lifo.gr
Υλικά για 2 άτομα 1 μεγάλη γλυκοπατάτα 200 γρ. baby ρόκα 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο 1 αγγούρι κομμένο σε κύβους Για τη βινεγκρέτ 1 μάνγκο ώριμο κομμένο σε κύβους 4 γρ. αλάτι 2 γρ. πιπέρι 25 ml χυμός λεμόνι 50 ml ξίδι λευκό βαλσάμικο 50 γρ. μουστάρδα 150 ml ελαιόλαδο 150 ml ηλιέλαιο Εκτέλεση Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με χοντρό αλάτι και τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 180 για περίπου 50 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος της γλυκοπατάτας), αφήνουμε να κρυώσει για να μπορέσουμε να την ξεφλουδίσουμε και να την κόψουμε σε κύβους χωρίς να διαλυθεί. Σε μπολ προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, το αβοκάντο, τα ντοματίνια, το αγγούρι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρόκα και κόλιανδρο. Για τη βινεγκρέτ μάνγκο: Σε μπολ ρίχνουμε το μάνγκο και με το ραβλομπλέντερ το κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμόνι, ξίδι, μουστάρδα και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Σερβίρουμε τη σαλάτα γλυκοπατάτας και γαρνίρουμε με τη βινεγκρέτ μάνγκο. Πηγή: www.lifo.gr

Υλικά για 2 άτομα

1 μεγάλη γλυκοπατάτα

200 γρ. baby ρόκα

1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1 αγγούρι κομμένο σε κύβους

Για τη βινεγκρέτ

1 μάνγκο ώριμο κομμένο σε κύβους

4 γρ. αλάτι

2 γρ. πιπέρι

25 ml χυμός λεμόνι

50 ml ξίδι λευκό βαλσάμικο

50 γρ. μουστάρδα

150 ml ελαιόλαδο

150 ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με χοντρό αλάτι και τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 180 για περίπου 50 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος της γλυκοπατάτας), αφήνουμε να κρυώσει για να μπορέσουμε να την ξεφλουδίσουμε και να την κόψουμε σε κύβους χωρίς να διαλυθεί.

Σε μπολ προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, το αβοκάντο, τα ντοματίνια, το αγγούρι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρόκα και κόλιανδρο. Για τη βινεγκρέτ μάνγκο: Σε μπολ ρίχνουμε το μάνγκο και με το ραβλομπλέντερ το κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμόνι, ξίδι, μουστάρδα και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Σερβίρουμε τη σαλάτα γλυκοπατάτας και γαρνίρουμε με τη βινεγκρέτ μάνγκο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!