Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για τη σωματική και την ψυχική υγεία του ανθρώπου και δεν είναι τυχαίο πως στην Αρχαία Ελλάδα τον θεωρούσαν ως μία μορφή επικοινωνίας με τους θεούς.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες ύπνου το Σαββατοκύριακα, είτε αυτό γίνεται ξυπνώντας πιο αργά το πρωί, είτε πιο αργά το μεσημέρι.

Αυτό όμως έχει επίδραση στον οργανισμό μας.

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κορέας, οι ώρες που κοιμόμαστε το Σαββατοκύριακο εξαρτώνται από το σωματικό βάρος.

Στη μελέτη συμμετείχαν 2.000 άνθρωποι, στους οποίους έγιναν οι κατάλληλες σωματομετρήσεις και η συλλογή πληροφοριών, όσον αφορά στις ώρες ύπνου μέσα στην εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο.

Το αποτέλεσμα έδειξε πως όσοι κοιμόντουσαν περισσότερο τα Σαββατοκύριακα ζύγιζαν λιγότερο. Πολλοί από αυτούς αναπλήρωναν τις ώρες το Σαββατοκύριακο, γιατί τις καθημερινές κοιμόντουσαν λιγότερο.
Και μπορεί να κοιμόντουσαν λιγότερες ώρες τις καθημερινές, αλλά συνολικά είχαν την τάση να ξεκουράζονται συνολικά περισσότερες ώρες μέσα στην εβδομάδα από τους υπόλοιπους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!