Η γυμναστική πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε το στρες ενώ σας δίνει μια αίσθηση αυτοπεποίθησης και κυριαρχίας, που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη όταν αισθάνεστε ότι άλλες πτυχές της ζωής σας είναι «εκτός ελέγχου».

Διαλειμματική προπόνηση
Η υψηλότερη ένταση καρδιαγγειακής άσκησης είναι ιδανική για τη μείωση του στρες, επειδή το σώμα σας απελευθερώνει ενδορφίνες, τις γνωστές «feel-good» ορμόνες που σας χαρίζουν καλή αίσθηση και ενισχύουν την ενέργεια και την διάθεσή σας.

Η διαλειμματική προπόνηση βοηθά στην ανακούφιση από το άγχος, επιτρέποντάς σας να εργάζεστε σε υψηλότερες εντάσεις για μικρότερα χρονικά διαστήματα, καθιστώντας την προπόνηση αποτελεσματική και αποδοτική.

Πώς θα την κάνετε:
Επιλέξτε οποιαδήποτε δραστηριότητα σας αρέσει όπως το τρέξιμο ή το περπάτημα.
Ζεσταθείτε για περίπου 5-10 λεπτά.
Αυξήστε την ένταση (προσθέτοντας λόφους, κλίση, αντίσταση και/ή ταχύτητα) έτσι ώστε να εργάζεστε στο επίπεδο 7-8 σε αυτήν την αντιληπτή κλίμακα άσκησης για 30-60 δευτερόλεπτα.
Μειώστε την ένταση και ξεκουραστείτε για 2 ή περισσότερα λεπτά. Επαναλάβετε ανά διαστήματα για 20 ή περισσότερα λεπτά.

Κυκλική
Ένας από τους βασικούς λόγους που οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται στρες είναι η έλλειψη χρόνου. Αν αυτό ισχύει και για εσάς, τότε η κυκλική προπόνηση σας ταιριάζει μιας και μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο στις προπονήσεις σας.

Καθώς συνδυάζετε ασκήσεις και κινήστε πιο γρήγορα, μπορείτε να αποκτήσετε μια καλή φόρμα, κάνοντας περισσότερα σε λιγότερο χρόνο. Ως μπόνους, η ποικιλία των ασκήσεων κρατά το μυαλό και το σώμα σας απασχολημένο, κάνοντας τις προπονήσεις σας πιο διασκεδαστικές.

Πώς θα την κάνετε
Επιλέξτε 8-10 ασκήσεις, αναμειγνύοντας σύνθετες κινήσεις, όπως squats και pushups με κινήσεις καρδιο, όπως τζόκινγκ επί τόπου ή power jacks.
Εκτελέστε κάθε άσκηση, τη μία μετά την άλλη, για 30-60 δευτερόλεπτα.
Επαναλάβετε για 1-3 κύκλους.
Ολοκληρώστε την προπόνηση σας με ένα καλό cool down, όπως λίγο περπάτημα και διατάσεις.

Προπόνηση δύναμης
Μπορεί να μην σκέφτεστε την άρση βαρών ως τρόπο μείωσης του στρες, αλλά αποτελεί μια ιδανική μορφή άσκησης που σας δίνει μια διέξοδο για τη συσσώρευση έντασης και στρες. Όταν σηκώνετε βάρη, όχι μόνο ενισχύετε το σώμα σας, αλλά και χτίζετε αυτοπεποίθηση ενισχύετε την αυτοεκτίμησή σας.

Αυτή η ψυχική και σωματική δύναμη κάνει τη ζωή πιο εύκολη και αυτό από μόνο του μπορεί να μειώσει το άγχος.

Πώς θα την κάνετε 
Επιλέξτε 8-10 ασκήσεις (μία ανά μυϊκή ομάδα) από τα παρακάτω παραδείγματα, στήθος, πλάτη, ώμοι, δικέφαλοι, τρικέφαλοι, πόδια, κοιλιακοί.
Επιλέξτε ένα βάρος που μπορείτε να σηκώσετε 10 έως 12 φορές για κάθε άσκηση.
Κάντε κάθε άσκηση για 1-2 σετ των 10-12 επαναλήψεων, δίνοντας μεγάλη προσοχή στην τεχνική σας κατά την εκτέλεση της επανάληψης.
Κάντε μια προπόνηση δύναμης τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!