Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία μας καθώς εκτός του ότι ξεκουραζόμαστε και ανακτούμε τις δυνάμεις μας, πολλές ακόμα σημαντικές διεργασίες συμβαίνουν εκείνες τις ώρες που κοιμόμαστε.

Ωστόσο, εάν ο ύπνος μας είναι λίγος ή κακής ποιότητας, σύντομα ο οργανισμός μας θα αρχίσει να υποφέρει.

Πώς όμως θα βελτιώσουμε τον ύπνο μας μέσω της διατροφής; Να μερικές τροφές που θα μας βοηθήσουν.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα περιέχουν μελατονίνη, η οποία ρυθμίζει το εσωτερικό μας ρολόι και στέλνει σινιάλο στον εγκέφαλο ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ύπνο.

Γαλοπούλα

Η γαλοπούλα περιέχει το αμινοξύ τρυπτοφάνη, που αυξάνει την παραγωγή μελατονίνης. Επιπλέον, η πρωτεΐνη της γαλοπούλας μπορεί να βοηθάει και αυτή, καθώς υπάρχουν στοιχεία ότι λίγη πρωτεΐνη πριν τον ύπνο μπορεί να ελαττώσει το πόσες φορές ξυπνάμε μέσα στην νύχτα.

Χαμομήλι

Το τσάι χαμομηλιού, έχει αντιοξειδωτικά , που μειώνουν την αϋπνία, αλλά και τα συμπτώματα της κατάθλιψης, αλλά η σοφία της επαληθεύεται και από τους ειδικούς.

Ακτινίδιο

Περιέχει πολύ λίγες θερμίδες, αλλά πολλή βιταμίνη C, καθώς και αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στο να έχουμε καλύτερης ποιότητας ύπνο.

Λιπαρά ψάρια

Τα ω-3 λιπαρά τους έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, και περιέχουν βιταμίνη D. Όταν αυτά τα δύο συνδυάζονται, η ποιότητα του ύπνου μας βελτιώνεται, μιας και αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης.

Καρύδια

Τα οφέλη τους για τον ύπνο οφείλονται σε τρία πράγματα: στα ω-3 λιπαρά τους, στην πρωτεΐνη τους και στις μεγάλες ποσότητες μελατονίνης που περιέχουν. Για την ακρίβεια, είναι από τις καλύτερες διατροφικές πηγές μελατονίνης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!