Εντάσσοντας το γιαούρτι στο πρωινό σας ή καταναλώνοντάς το ως snack θα καταφέρετε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, μειώνοντας το φούσκωμα.

Το γεγονός ότι ξυπνάμε ξεφούσκωτοι το πρωί και τελειώνουμε τη μέρα με πρησμένη κοιλιά, ο Dr. Fermín Mearin Manrique, διευθυντής της υπηρεσίας πεπτικού συστήματος στο Centro Médico Teknon και μέλος του Top Doctors, εξηγεί: «Είναι σύνηθες το πρήξιμο της κοιλιάς να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο: λιγότερο το πρωί και περισσότερο στο τέλος της ημέρας. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα αέρια συσσωρεύονται σταδιακά και οι κοιλιακοί μύες χάνουν τη δύναμή τους. Το άγχος είναι ένας σημαντικός επιβαρυντικός παράγοντας για το πρόβλημα αυτό!»

Πολυάριθμες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι μια διατροφή πλούσια σε προβιοτικά τρόφιμα, όπως το γιαούρτι, αυξάνει την ποικιλομορφία του μικροβιώματος και μειώνει την κοιλιακή φλεγμονή.

Το γιαούρτι αποτελείται από προβιοτικά, τα οποία είναι ωφέλιμα βακτήρια που ζουν στο έντερο και βοηθούν τη διαδικασία της πέψης μας. Επομένως, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία του συγκεκριμένου οργάνου.

Πώς να επιλέξετε ένα υγιεινό γιαούρτι

Η ποικιλία σήμερα είναι τόσο μεγάλη και διαφορετική που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να επιλέξουμε το καλύτερο. Ένα υγιεινό γιαούρτι είναι αυτό, του οποίου η ετικέτα περιλαμβάνει μόνο 2 ή 3 συστατικά: γάλα, γαλακτικές ζυμώσεις και γάλα σε σκόνη. Να είστε προσεκτικοί με τα γιαούρτια με έξτρα γεύση γιατί περιέχουν ζάχαρη, γλυκαντικά και χρωστικές ουσίες. Αν θέλουμε να προσθέσουμε γεύση, προτιμήστε φυσικά γιαούρτια και να προσθέστε φρούτα σε αυτά.