Η ζωή της γυναίκας είναι πολυδιάστατη και ιδιαίτερα απαιτητική. Η φροντίδα της οικογένειας και οι απαιτήσεις της καθημερινότηας δε θα πρέπει να γίνονται εμπόδιο φροντίδας του σώματός μας. Κάθε 10ετία που περνά μας προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες αλλά παράλληλα πρέπει να ακούμε και να ανταποκρινόμαστε και στις διαφορετικές απαιτήσεις του σώματος μας.

Η δεκαετία των 20: Η ζωή στα 20 σας είναι μια συναρπαστική περίοδος. Μπορεί να τελειώσετε το πανεπιστήμιο, να ξεκινήσετε μια καριέρα ή ακόμη και ανυπομονείτε να παντρευτείτε και να ξεκινήσετε μια οικογένεια. Ενώ μπορεί να είστε “όλοι μεγάλοι”, το σώμα σας εξακολουθεί να λειτουργεί τόσο σκληρά όσο έκανε στα εφηβικά σας χρόνια.

Η δεκαετία των 30: Αν νομίζατε ότι η δεκαετία του ’20 ήταν ανεμοστρόβιλος, η ζωή στα 30 ετών μπορεί να είναι πιο συναρπαστική από ποτέ! Η εργασία, τα παιδιά και το σπίτι μπορεί συχνά να σας κάνουν να νιώθετε εξαντλημένες. Ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε πολύ διαφορετικά από ό, τι πριν από μερικά χρόνια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σώμα σας αλλάζει σιγά-σιγά. Αν δεν έχετε αποκτήσει μωρό, πρέπει να ξέρετε ότι η γονιμότητά σας μειώνεται στα 30 σας, ιδιαίτερα μετά την ηλικία των 35 ετών, οπότε μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να μείνετε έγκυος. Οι πιθανότητες αποβολής και προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη αυξάνονται για τις γυναίκες ηλικίας 35 ετών και άνω.

Η δεκαετία των 40: Συχνά ακούτε οι άνθρωποι να λένε ότι η δεκαετία του ’40 είναι η νέα δεκαετία του ’30. Αυτό μπορεί να είναι κάπως αληθινό καθώς στη δεκαετία αυτή οργανώνετε καλύτερα τη ζωή και την καριέρα σας και έρχεται και το άγχος της διατήρησης της πολυάσχολης οικογένειάς σας και ενδεχομένως της φροντίδας των ηλικιωμένων γονέων σας. Με όλη αυτή την πίεση, πρέπει να προσέχετε τις επιπτώσεις του στρες στο σώμα σας, που μπορεί να περιλαμβάνουν αϋπνία, κατάθλιψη, υψηλή αρτηριακή πίεση και ακόμη και καρδιακές παθήσεις. Σε αυτή την δεκαετία οι περισσότερες γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες και με τα συμπτώματα κλιμακτηρίου ή εμμηνόπαυσης.

Η δεκαετία των 50: Για πολλές γυναίκες, το να είσαι 50+ είναι μια υπέροχη και ξεχωριστή στιγμή. Έχετε βιώσει πολλά στη ζωή σας και έχετε επιτύχει πολλούς από τους στόχους σας. Τα παιδιά σας μεγαλώνουν – ή τουλάχιστον φτάνουν εκεί – και τώρα έχετε περισσότερο χρόνο για εσάς! Οι ανάγκες σας για την υγεία είναι ιδιαίτερα σημαντικές σε αυτό το στάδιο της ζωής. Είναι μια στιγμή που θα ακούσετε πολλά για τα οιστρογόνα, μια ορμόνη που σταδιακά μειώνεται καθώς εγκαθίσταται η εμμηνόπαυση.Δεν είναι μυστικό ότι καθώς μεγαλώνεις, βιώνεις αλλαγές στο σχήμα του σώματος αλλά και στο επίπεδο ενέργειας. Όχι μόνο ο μεταβολισμός σας έχει επιβραδυνθεί, αλλά και η άλιπη μυϊκή μάζα του σώματός σας μετατρέπεται σταδιακά σε λίπος.