Η μυκητίαση είναι η πιο συχνή κολπική μόλυνση. Δεν θεωρείται σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Μεταφέρεται από το σύντροφο και συνήθως υπάρχει στον κόλπο. Ο καυτός καιρός του ελληνικού καλοκαιριού αυξάνει τον κίνδυνο για λοιμώξεις από μήκυτες. Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο για αυτές τις φαγούρες, τις δυσάρεστες λοιμώξεις με παρόμοιες στρατηγικές με τη βακτηριακή κολπίτιδα: φορέστε φαρδιά βαμβακερά ρούχα και μετακινηθείτε συχνά.

Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγετε το πλύσιμο της ευαίσθητης περιοχής με σκληρά σαπούνια. Αν και μπορεί να μην αισθάνεστε πολύ φρέσκια εκεί κάτω το καλοκαίρι, τα προϊόντα για το πλύσιμο της ευαίσθητης περιοχής μπορούν να μειώσουν τα καλά βακτήρια που έχετε στον κόλπο σας, διαταράσσοντας το φυσιολογικό pH στην περιοχή. Όταν το pH στον κόλπο σας γίνει πολύ όξινο, οι μύκητες μπορεί να αναπτυχθούν εξαιρετικά γρήγορα.

Αν νιώθετε ότι πρέπει να φρεσκαριστείτε ανάμεσα στα ντους, χρησιμοποιείστε τα ειδικά μαντηλάκια καθαρισμού που υπάρχουν στο εμπόριο. Χρησιμοποιήστε αυτά τα μαντηλάκια με τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιούσατε το χαρτί υγείας: σκουπίστε από μπροστά προς τα πίσω με μια απαλή κίνηση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!