Μέσα από το δέρμα μας ερχόμαστε σε επαφή, αλλά και προστατευόμαστε από το περιβάλλον μας. Η φροντίδα του δέρματος μας λοιπόν αποτελεί σημαντικό κομμάτι της φροντίδας του εαυτού μας. Αν και η εξωτερική περιποίηση του δέρματος είναι σημαντική και δεν πρέπει να αμελείται, δεν είναι αρκετή για να αποκτήσουμε υγειές και όμορφο δέρμα. Η κατάσταση του δέρματος καθορίζεται και από τις γενικότερες συνήθειες μας και τον τρόπο ζωής μας. Ποιά είναι λοιπόν τα μυστικά για να διατηρήσουμε –από μέσα και από έξω– την επιδερμίδα μας όμορφη και λαμπερή;

1. Χρησιμοποιείστε προϊόντα ομορφιάς κατάλληλα για το δικό σας δέρμα.

Τι τύπο δέρματος έχετε, λιπαρό, ξηρό, κανονικό, μεικτό ή ευαίσθητο; Έχετε κάποια δερματική πάθηση; Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα για το δικό σας δέρμα θα το βοηθήσετε να είναι λαμπερό και να φαίνεται νεανικό.

2. Σταματήστε το κάπνισμα!

Το κάπνισμα επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης! Επιπλέον οποιαδήποτε πληγή παρουσιαστεί στο δέρμα σας θα αργήσει να επουλωθεί.

3. Κάντε αυτοεξέταση για καρκίνο του δέρματος.

Η αυτοεξέταση του δέρματος με προσοχή μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε έγκαιρα κάποιο καρκίνο. Αν παρατηρήσετε μία ελιά ή ένα σημάδι που διαφέρουν από τα υπόλοιπα, που αλλάζουν, έχουν κνησμό ή αιμορραγούν, απευθυνθείτε κατευθείαν στο δερματολόγο σας!

4. Πλύνετε το πρόσωπό σας μόλις ξυπνήσετε, πριν τον βραδινό ύπνο και όταν ιδρώνετε.

Το πρωινό πλύσιμο απομακρύνει τα βακτήρια και τιις περιττές ουσίες που εκκρίνει το δέρμα σας ενώ κοιμάστε. Πριν τον ύπνο απομακρύνει την περίσσεια make up, τη λιπαρότητα και τον καπνό που έχουν καθήσει στο δέρμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.


5. Πλένετε απαλά το πρόσωπό σας.

Ο απαλός καθαρισμός βοηθά το πρόσωπο να φαίνεται υγιές. Βρέξτε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια απλώστε ένα απαλό καθαριστικό με κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλά σας. Τελειώστε ξεπλένοντας το πρόσωπό σας με αρκετό νερό και σκουπίστε ταμπανωτά με μία καθαρή πετσέτα.

6. Αντισταθείτε στην τάση να το τρίβετε έντονα μέχρι να εξαφανιστεί οποιοδήποτε εξάνθημα.

Αν εμφανίσετε εξάνθημα ακμής ή κάτι άλλο που δεν το αναγνωρίζετε μην τρίβετε το δέρμα σας έντονα! Το τρίψιμο ερεθίζει το δέρμα και μάλιστα χειροτερεύει οποιοδήποτε εξάνθημα, ξηρότητα ή έξαρση ακμής.

7. Μειώστε το stress.

Βρίσκοντας υγιείς τρόπους να διαχειριστείτε το stress βοηθάτε και το δέρμα σας. Δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση και η ατοπική δερματίτιδα συχνά εμφανίζονται για πρώτη φορά σε συνθήκες έντονου stress. Επιπλέον το stress μπορεί να προκαλέσει έξαρση σε πολλές δερματικές παθήσεις όπως η ακμή, το έκζεμα, η ψωρίαση και η ροδόχρου νόσος.

8. Επισκεφτείτε τον δερματολόγο σε περίπτωση που κάτι σας προκαλεί ανησυχία στο δέρμα σας.

Σε ό,τι αφορά το δέρμα, οι δερματολόγοι είναι οι ειδικοί. Μπορούν να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν χιλιάδες διαφορετικές δερματικές παθήσεις. Επιπλέον έχουν την κατάλληλη γνώση και κατάρτιση να βοηθήσουν στην ανανέωση και φροντίδα του δέρματος με ασφάλεια.