Η διατροφή και η διαιτολογία είναι μια πανέμορφη επιστήμη, που έχει σαν σκοπό της να βελτιώσει την σωματική υγεία, την ψυχολογική ευεξία και την εικόνα μας. Ξεκίνησα να ασχολούμαι επαγγελματικά με την διαιτολογία το 2015, όταν πήρα το πτυχίο μου στο King’s College του Λονδίνου. Από την αρχή των σπουδών μου ήθελα να συνδυάσω την Διατροφή με την Ψυχολογία και αυτή ήταν μια επιθυμία που ενδυναμώθηκε από την συνεργασία μου με το νοσοκομείο Guy’s and St. Thomas’. Το 2016 τελείωσα το μεταπτυχιακό μου στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ξεκίνησα ένα διαδικτυακό γραφείο που προσφέρει υπηρεσίες διαιτολογίας στα Ελληνικά και τα Αγγλικά τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Ταυτόχρονα, έχω ξεκινήσει ένα μεταπτυχιακό στην Ιατρική Σχολή Αθηνών πάνω στην Εκτίμηση και Διαχείριση Επαγγελματικού, Περιβαλλοντικού και Φαρμακευτικού Κινδύνου.

Η διατροφή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Η καθημερινότητά μας επηρεάζει και επηρεάζεται από το τι τρώμε. Είναι σημαντικό λοιπόν να προσέχουμε την dιατροφή μας όλο το χρόνο και όχι μόνο λίγους μήνες πριν το καλοκαίρι.

Οι δίαιτες express έχουν αποδειχθεί περίτρανα αναποτελεσματικές και κυρίως προσωρινές. Το μυστικό μιας σωστής δίαιτας είναι ότι δεν υπάρχουν μυστικά, ούτε μαγικά κόλπα! Η ισορροπημένη διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσουμε μόνιμα και αποτελεσματικά το σώμα που θέλουμε.

Βεβαίως, αυτό δεν είναι όσο εύκολο όσο ακούγεται. Πολύ συχνά υπάρχουν εξωτερικοί και εσωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν το τι τρώμε. Άγχος, δουλειά, οικογένεια, συνήθειες και παλαιότερες εμπειρίες είναι μόνο κάποια παραδείγματα. Μαζί λοιπόν με τη σωστή διατροφή, πρέπει να υπολογίσουμε και αυτούς του παράγοντες.

Κάθε δίαιτα και κάθε διατροφή λοιπόν πρέπει να χτίζονται από την αρχή και να είναι εξατομικευμένες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες, τις συνήθειες και την καθημερινότητα του ανθρώπου που θα την ακολουθήσει. Ταυτόχρονα, πρέπει να εγγυώνται όχι μόνο απώλεια βάρους αλλά και βελτίωση υγείας.

Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος κάθε φορά που φτιάχνω ένα πρόγραμμα. Να βοηθάω κάθε άνθρωπο να πετύχει τον στόχο του, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις συνήθειες του, έτσι ώστε να αποκτήσει μελλοντικά μια πιο υγιεινή διατροφή και να απολαύσει τα αποτελέσματα των κόπων του στο τέλος της δίαιτας, χωρίς να ξαναπάρει το βάρος που έχασε.

Μέσα από την συνεργασία μου στο Highway Activity Center μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω με εξαιρετικά ικανούς και επιτυχημένους συνεργάτες. Οι γυμναστικές δραστηριότητες του κέντρου σε συνδυασμό με μια εξατομικευμένη διατροφή είναι το κλειδί της επιτυχίας. Ταυτόχρονα, όλοι οι γονείς των μικρών φίλων του Highway Activity Center, τώρα μπορούν να χρησιμοποιούν τις διαιτολογικές υπηρεσίες του χώρου ενώ τα παιδιά τους παίρνουν μέρος στις δραστηριότητές τους.

Όλες οι απαραίτητες μετρήσεις γίνονται μέσα στο χώρο. Βάρος, Δείκτης Μάζας Σώματος, λιπομέτρηση και μεταβολικός ρυθμός μετρούνται εύκολα και γρήγορα στην αρχή κάθε επίσκεψης.

Όπως είπαμε και πριν, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Αυτός είναι ο λόγος που το πρόγραμμα διατροφής LoveMyKilos μπορεί να πάρει διάφορες μορφές ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός, από ένα αυστηρό ημερολόγιο διατροφής, μέχρι πιο ελεύθερες προσαρμογές στην υπάρχουσα καθημερινή διατροφή του ατόμου. Ταυτόχρονα, έχει πολλά επιμέρους κομμάτια που μπορούν προαιρετικά να προστεθούν στο πρόγραμμα, όπως εκμάθηση σωστών συνηθειών και αντιμετώπιση ψυχολογικών παραγόντων.

Μέσα από την συνεργασία μου με το Highway Activity Center, θέλω να δείξω σε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ την άλλη πλευρά της Διατροφής και της Διαιτολογίας. Την πλευρά που είναι ικανή να φέρει μόνιμα αποτελέσματα, να βελτιώσει ουσιαστικά την υγεία και να φέρει ευεξία στην καθημερινότητα του καθενός.

Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας

Διαιτολογία – Διατροφολογία BsC, Kings College London

Ψυχολογία PG, University of Liverpool

Coaching Certificate, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Eκτίμηση και Διαχείριση Επαγγελματικού, Περιβαλλοντικού και Φαρμακευτικού Κινδύνου MSc, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

Κλείστε τωρα το πρώτο σας ραντεβού με τον Κ. Χαρδαβελλα στην Νέα Κηφισιά στο πολυχώρο Highway ACTIVITY Center


Highway Activity Center

Πηγών & Ερυμάνθου 35 , 17Ο χλμ. Ε.Ο Αθηνών –Λάμιας
(είσοδος από παράδρομο με κατεύθυνση προς Λάμια) , Νέα Κηφισιά  

Τ.211 5550565 Μ. 698 5812933. 
E-mail: info@highwaycenter.gr
www.highwaycenter.gr
Facebook: highway activity center