Οι γιορτές πλησιάζουν και στα σπίτια θα αρχίσουν σιγά σιγά να ετοιμάζονται τα πρώτα γλυκά.

Γιατί Χριστούγεννα χωρίς ζαχαρωτές λιχουδιές, είναι σαν τυρόπιτα χωρίς τυρί. Οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, οι δίπλες και τα σοκολατάκια, βρίσκουν κάθε χρονιά τη θέση τους στα στολισμένα σπίτια των Ελλήνων.

Έχετε σκεφτεί όμως, πόσες θερμίδες μας προσθέτουν; Κρατηθείτε καλά, γιατί αυτό που θα ακούσετε, δε θα σας αρέσει και τόσο.

Κουραμπιέδες

Το γλυκό που όλοι αγαπάμε, είναι σκέτη αμαρτία, καθώς περιέχει αρκετές θερμίδες και λιπαρά. 1 κουραμπιές περίπου 40 γρ. περιέχει  240 θερμίδες και 9,2 γρ. λιπαρά.

Μελομακάρονα

Από τα πλέον αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων είναι και τα μελομακάρονα. Συγκριτικά με τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα είναι πιο υγιεινά, ωστόσο αν φάμε 15 μελομακάρονα με τη μία, θα τα πάρουμε τα κιλάκια μας. 1 μελομακάρονο 35γρ. περιέχει 190 θερμίδες και 8 γρ.λιπαρά.

Δίπλες

Και μιας και μιλάμε για γλυκά, ας αναφερθούμε και στις δίπλες, οι οποίες έχουν 170 θερμίδες και 5 γρ. λιπαρά

Σοκολατάκια

Τέλος, από κανένα Χριστουγεννιάτικο σπίτι δε θα λείπουν τα σοκολατάκια. Αν τα σοκολατάκια δεν έχουν γέμιση κρέμας, και περιέχουν σοκολάτα υγείας, τότε το συγκεκριμένο σνακ είναι ίσως και το πιο υγιεινό. 1 σοκολατάκι των 20 γρ.  περιέχει 110 θερμίδες και μόνο 6,5 γρ. λιπαρά