Περισσότερο από το 40% των Αμερικανών κοιμούνται λιγότερο από ό, τι θα έπρεπε, θέτοντας την υγεία τους σε μεγαλύτερο κίνδυνο και αυξάνοντας τις πιθανότητες για εμφάνιση παχυσαρκίας. Και ενώ οι ειδικοί συστήνουν 7 με 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ, επισημαίνουν πως εκτός από το ωράριο σημαντικό ρόλο παίζει και η στάση στον ύπνο. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δείτε πώς η θέση που κοιμάστε επηρεάζει την υγεία σας.

Ανάσκελα. Η συγκεκριμένη στάση είναι ιδανική για την πρόληψη του πόνου στο λαιμό, και την πλάτη, τη μείωση της παλινδρόμησης αλλά και για την ελαχιστοποίηση των ρυτίδων στο πρόσωπο. Εάν όμως ροχαλίζετε, τότε είναι η χειρότερη θέση για να κοιμάστε.

Εμβρυϊκή θέση. Το 41% των ενηλίκων επιλέγει τη συγκεκριμένη στάση για τον ύπνο. Μια χαλαρή εμβρυική θέση, εδικά στην αριστερή πλευρά, είναι η καλύτερη επιλογή εάν είστε έγκυος. Αυτό συμβαίνει γιατί διευκολύνεται η κυκλοφορία του αίματος τόσο στο σώμα σας όσο και στο έμβρυο. Αυτή η στάση είναι επίσης καλή για όσους ροχαλίζουν. Όμως πολλές φορές μπορεί να περιορίσει τον αέρα που περνάει στο διάφραγμα και να ξυπνήσετε το πρωί με πόνους στις αρθρώσεις.

Στο πλάι. Αυτή η θέση, όπου ο κορμός και τα πόδια σας είναι σχετικά ευθεία, συμβάλει στη μείωση της παλινδρόμησης οξέος, και δεδομένου ότι η σπονδυλική στήλη σας είναι επιμηκυμένη, αποτρέπει τον πόνο της πλάτης και του αυχένα. Επιπλέον αναπνέετε καλύτερα με αποτέλεσμα να αποτελεί την καλύτερη επιλογή για όσους έχουν άπνοια ύπνου. Δεκαπέντε τοις εκατό των ενηλίκων επιλέγουν να κοιμούνται στο πλάι, αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα: Μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες, επειδή το μισό πρόσωπο σας σπρώχνει το μαξιλάρι.

Μπρούμυτα. Ίσως είναι η χειρότερη θέση, αφού μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην πλάτη και στο λαιμό, ενώ αυξάνει τις ρυτίδες. Εάν κοιμάστε για πολλές ώρες μπρούμυτα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξυπνήσετε και να νιώθετε το λαιμό σας μουδιασμένο.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!