Ο πόνος στη μέση είναι αρκετά ενοχλητικός και μπορεί να καθηλώσει κάποιον για μέρες στο κρεβάτι.

Λίγη παραπάνω ξεκούραση μέσα στο Σαββατοκύριακο ή ένα παυσίπονο μερικές φορές αρκούν για να υποχωρήσει ο πόνος και να εκτελέσετε χωρίς κανένα πρόβλημα τις καθημερινές σας υποχρεώσεις, σε κάποιες περιπτώσεις όμως ο πόνος επιμένει και μάλιστα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος.

Δείτε παρακάτω τρεις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο πόνος στη μέση σάς χτυπάει «καμπανάκι» και πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή…

1. Όταν συνδυάζεται με πόνο στο πόδι

Ο πόνος που ξεκινά από τη μέση και «ακτινοβολεί» στον γλουτό, τον μηρό, τη γάμπα έως και το πέλμα υποδεικνύει συχνά ερεθισμό κάποιου νεύρου. Ο πόνος μπορεί να υποχωρήσει από μόνος του, ωστόσο ο ερεθισμός του νεύρου είναι πιθανό να οδηγήσει σε μούδιασμα και μυϊκή αδυναμία, επομένως συνιστάται η άμεση αντιμετώπισή του. Ο ερεθισμός του νεύρου αντιμετωπίζεται με διάφορες μη επεμβατικές τεχνικές, όπως οι μαλάξεις, η φυσικοθεραπεία, οι διατάσεις και η εφαρμογή θερμότητας.

2. Όταν συνδυάζεται με δυσκολία στο περπάτημα

Αν ο πόνος στη μέση συνοδεύεται από αδυναμία στο ένα πόδι και κατ’ επέκταση από δυσκολία στο περπάτημα, πρέπει να αξιολογείται από γιατρό προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι αποτέλεσμα σοβαρής βλάβης σε κάποιο νεύρο. Μια βλάβη στο νεύρο που δεν αντιμετωπίζεται μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη αδυναμία στο πάσχον πόδι.

3. Όταν συνδυάζεται με προβλήματα ισορροπίας

Με την πάροδο των ετών αυξάνονται οι πιθανότητες οστεοπόρωσης και επακόλουθων καταγμάτων, επομένως ο πόνος στη μέση γίνεται πιο επικίνδυνος. Επομένως, ο πόνος που συνοδεύεται από κακή ισορροπία κατά το περπάτημα καλό είναι να αξιολογείται από γιατρό και να αντιμετωπίζεται –για παράδειγμα με φυσικοθεραπεία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!