Και ποιος δεν έχει αδυναμία στο ποπ κορν, αυτό του κινηματογράφου, περιχυμένο με βούτυρο και αλάτι. Όλοι! Ωστόσο το ποπ κορν στην πιο αγνή του μορφή είναι αυτό που έχει στην πραγματικότητα μερικά αξιοσημείωτα οφέλη για την υγεία.

Είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν και τα τρία συστατικά τους ανέπαφα: το πίτουρο, το φύτρο και το ενδοσπέρμιο. Και είναι προτιμότερα από τα επεξεργασμένα δημητριακά, τα οποία έχουν τροποποιηθεί από τη φυσική τους κατάσταση (συνήθως αφαιρώντας το πίτουρο και το φύτρο).

Επίσης είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως μαγνήσιο, ψευδάργυρος, χαλκός, μαγγάνιο και φώσφορος.

Το ποπ κορν είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες

Μία μερίδα ποπ κορν περιέχει περίπου 15 γραμμάρια φυτικών ινών. Το πεπτικό μας σύστημα βασίζεται στις φυτικές ίνες για να είναι υγιές και επίσης οι φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα.

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Το ποπ κρον περιέχει συγκεκριμένα τα αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης, που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων μας από τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες. Οι πολυφαινόλες έχουν συνδεθεί με καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, βελτιωμένη πεπτική υγεία και μειωμένο κίνδυνο πολλών ασθενειών (συμπεριλαμβανομένων μερικών τύπων καρκίνου ).

Επίσης το ποπ κορν σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι

Ο συνδυασμός της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και της χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας καθιστούν το ποπ κορν ιδανική επιλογή για σνακ. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι 15 θερμίδες ποπ κορν ήταν τόσο χορταστικά όσο 150 θερμίδες πατατάκια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!