Η θάλασσα κάνει καλό, χαλαρώνει και βελτιώνει τη διάθεση των ανθρώπων. Πρόσφατη έδειξε ότι όσοι ζουν δίπλα στη θάλασσα παρουσιάζουν ιδιαίτερα καλή ψυχική υγεία και χαμηλούς δείκτες άγχους μιας και η θέα του νερού και ο ήχος των κυμάτων φαίνεται πως επηρεάζουν τον οργανισμό, οδηγώντας τον σε μία κατάσταση ηρεμίας η οποία έχει ευεργετική δράση στο σώμα και τον νου.

Επιπλέον, η εύκολη πρόσβαση σε θάλασσα ευνοεί το τακτικό κολύμπι και όταν κολυμπάτε, το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα σε όλο σας το σώμα και, κυρίως, στο επάνω μέρος γύρω απ’ την καρδιά.

Έτσι, ο εγκέφαλος οξυγονώνεται καλύτερα και το σώμα σας αποκτά εγρήγορση, ενεργητικότητα και ευεξία.

Καλύτερη αναπνοή

Ακόμη μία εντύπωση, που περνά από γενιά σε γενιά, είναι ότι το θαλασσινό αεράκι κάνει καλό, «ανοίγει τα πνευμόνια» και έχει κάποιου είδους ευεργετική δράση στη γενικότερη υγεία μας.

Εδώ και κάποια χρόνια, μετά από αναφορές Αυστραλών με κυστική ίνωση (μία χρόνια ασθένεια του αναπνευστικού, διαδεδομένη και στη χώρα μας) ότι μετά το σέρφινγκ μπορούσαν να αναπνεύσουν καλύτερα, έγιναν κάποιες έρευνες που έδειξαν ότι η εισπνοή διαλύματος πλούσιου σε χλωριούχο νάτριο μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στη διάλυση της βλέννας στους πνεύμονες και κατόπιν στην προσωρινή βελτίωση της αναπνοής.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ένας υγιής άνθρωπος θα δει σημαντική διαφορά αναπνέοντας τον, εμπλουτισμένο με την αλμυρή υγρασία, αέρα της θάλασσας, αλλά η ιδέα σε κάνει να νιώθεις πολύ πιο όμορφα κάθε φορά που βρίσκεσαι στην παραλία, κολυμπώντας ή βολτάροντας.

Καθαρότερο δέρμα

Η αλήθεια είναι ότι, σε μέρη σαν την Ελλάδα, η θάλασσα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον ήλιο και ο ήλιος, ειδικά το καλοκαίρι και μάλιστα τις καυτές ώρες που όλοι πάνε για τις βουτιές τους, είναι συνδεδεμένος με κάποιες πολύ κακές επιπτώσεις στο δέρμα και την περαιτέρω υγεία μας.

Φαίνεται όμως, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ότι το αλμυρό θαλασσινό νερό μπορεί να είναι και ευεργετικό για το δέρμα μας όταν πρόκειται για παθήσεις όπως η ψωρίαση και το έκζεμα, επισπεύδοντας τη θεραπεία τους με τη δράση του. Υπό συνθήκες, το θαλασσινό νερό μπορεί επίσης να καθαρίσει τους πόρους και να ελαττώσει τη λιπαρότητα του δέρματος, καταπολεμώντας βακτήρια που ευθύνονται για κάποια είδη ακμής.

Αρκεί, βέβαια, να μην γράφουμε ατελείωτες ώρες στην παραλία χωρίς σωστή ενυδάτωση, εσωτερικά και εξωτερικά και χωρίς την απαραίτητη προστασία απ’ τον ήλιο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!