Κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι επιστήμονες παρατήρησαν αύξηση κατά 20% στον αριθμό των πονοκεφάλων που αναφέρθηκαν, λόγω αυξημένου άγχους και διαφορετικού τρόπου ζωής.

Συγκεκριμένα η νευρολόγος, Charisse Litchman, αναφέρει πως η πανδημία προκάλεσε αύξηση στους πονοκεφάλους, στο άγχος και στον χρόνο που οι χρηστές περνούν μπροστά στην οθόνη. Ωστόσο, σύμφωνα με το WebMD, 9 στους 10 πονοκεφάλους δεν συνδέονται με κάποια συγκεκριμένη πάθηση. Έτσι, μπορούν να αντιμετωπιστούν, μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής και με εξειδικευμένη φροντίδα.

Τι να κάνεις:

Διατήρησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Ο Rami Burstein, καθηγητής νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Harvard και εφευρέτης και συνιδρυτής του Allay Lamp, εξηγεί ότι ο εγκέφαλος που είναι επιρρεπής στην ημικρανία είναι διαφορετικός από τον εγκέφαλο που δεν είναι επιρρεπής σε αυτήν. Ο Burstein παρουσιάζει πως ο πρώτος μπορεί να πάσχει από ημικρανία, ακόμα και όταν πραγματοποιηθούν μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα του, όπως για παράδειγμα αλλαγή στη διάρκεια του ύπνου του ή στην ποσότητα των γευμάτων του. Έτσι, ο δεύτερος τύπος εγκεφάλου δεν είναι ευάλωτος σε παρόμοιες διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα του. Ωστόσο, αν κι εσύ έρχεσαι αντιμέτωπη με συχνούς πονοκεφάλους προσπάθησε να διατηρήσεις μια συγκεκριμένη καθημερινή ρουτίνα.

Συναισθηματική ταραχή

Χρειάζεται να ξεκουραστείς και να μειώσεις τα επίπεδα άγχους σου, ώστε να αντιμετωπίσεις το δεδομένο πρόβλημα. Η φροντίδα της ψυχικής υγείας αποτελεί τον σύμμαχο σου για να θεραπευθείς από τους βασανιστικούς πονοκεφάλους.

Μην εκτίθεσαι στο blue light

Πρόσφατη έρευνα απέδειξε πως το blue light μπορεί να προκαλέσει και να επιδεινώσει την κεφαλαλγία. Ωστόσο, το συγκεκριμένο χρώμα φωτός δεν είναι το μόνο για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε. «Το μπλε, κίτρινο και κόκκινο φως δημιουργούν μεγάλα ηλεκτρικά σήματα στον αμφιβληστροειδή και πηγαίνουν σε πολλές εγκεφαλικές περιοχές, τις διεγείρουν και τις κάνουν πιο ενεργές από όσο θα έπρεπε», αποκάλυψε ο Burstein. Από την έρευνα του ο ειδικός διαπίστωσε πως μια ζώνη πράσινου φωτός δύναται να ηρεμήσει τον εγκέφαλο και να προλάβει τυχόν ημικρανίες.

Επισκέψου έναν ειδικό

Η εταιρεία Nurx πραγματοποίησε μια έρευνα σε 441 ασθενείς  και διαπίστωσε ότι 1 στους 2 που υποφέρουν από ημικρανίες βίωσαν την απόρριψη των δεδομένων συμπτωμάτων από έναν ειδικό, ενώ 1 στους 4 δεν έλαβε την αναγκαία στήριξη από τα οικεία του πρόσωπα. Επιπρόσθετα, βάσει της έρευνας του The Migraine Research Foundation οι γυναίκες εμφανίζουν πιο συχνά ημικρανίες, εξαιτίας ορμονικών αλλαγών, λόγω της εμμήνου ρύσης.

Εν τέλει, οι συχνές κεφαλαλγίες δεν πρέπει να προκαλούν την αδιαφορία σου, αλλά χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με τα συγκεκριμένα συμπτώματα. Έτσι, το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να επισκεφθείς έναν ειδικό, ώστε να αντιμετωπίσεις το δεδομένο πρόβλημα, λαμβάνοντας εξειδικευμένες συμβουλές για την εξατομικευμένη σου φροντίδα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!