Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα παγωτά; Τα παγωτά σε όποια γεύση και να τα επιλέξετε είναι η αγαπημένη μας λιχουδιά το καλοκαίρι που έχουμε συνδύασε με κάποιες από τις καλύτερες αναμνήσεις μας ως παιδιά.

Ωστόσο, όπως τα περισσότερες λιχουδιές, σε μεγάλη ποσότητα, μπορεί να είναι βλαβερά για την υγεία μας και τη γραμμή μας.

Ακόμα και τα περισσότερα παγωτά χαμηλών θερμίδων παρασκευάζονται με γαλακτοκομικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, τεχνητά γλυκαντικά ή άλλων εναλλακτικών ειδών γάλατος και ζάχαρης, τα οποία σαφώς έχουν υποστεί σημαντική επεξεργασία.

Η τελευταία έχει συνδεθεί, έπειτα από διάφορες μελέτες, με μελλοντική αύξηση βάρους ή διάφορες άλλες διατροφικές παρενέργειες που επηρεάζουν την υγεία του στομάχου.

Για να αποφύγεις λοιπόν  τα παραπάνω δες τι πρέπει να προσέξεις την επόμενη φορά που επιλέξεις το παγωτό σου.

Λίστα συστατικών:

Ρίξε μια ματιά στα συστατικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή του εν λόγω γλυκίσματος. Συνήθως οι μεγάλες λίστες συστατικών υποδηλώνουν ότι το προϊόν έχει υποστεί υψηλή επεξεργασία και σαφώς δεν είναι υγιεινό.

Θερμίδες:

Το παγωτό δεν πρέπει να ξεπερνά τις 150 ανά μερίδα.

Μερίδα:

Το μέγεθος μιας μερίδας μπορεί να είναι παραπλανητικό πολλές φορές καθώς τα μικρότερα παγωτά δεν είναι απαραιτήτως πιο υγιεινά λόγω των χαμηλών θερμίδων που ενδεχομένως να διαθέτουν λόγω της μικρότερης ποσότητάς τους.

Πρόσθετη ζάχαρη:

Η υπερβολική πρόσθετη ζάχαρη συνδέεται με πολλές ασθένειες, όπως αποδεικνύει μια σειρά μελετών. Για αυτό και είναι σημαντικό να αποφεύγεις τα παγωτά με περισσότερα από 16 γραμμάρια πρόσθετης ζάχαρης ανά μερίδα.

Κορεσμένο λίπος:

Όσο μικρότερη η περιεκτικότητα του τόσο πιο υγιεινό είναι το παγωτό που τρως.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!