Όποιον και αν ρωτήσεις, θα σου δώσει την ίδια απάντηση: ο πονόδοντος είναι από τους χειρότερους πόνους. Και είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που αισθάνεσαι πως δεν έχεις τι άλλο να κάνεις. Το, δε, χειρότερο σενάριο είναι να σε πιάσει το βράδυ.

Πώς μπορώ να απαλύνω τον πόνο σε αυτή την περίπτωση;

Γαρυφαλέλαιο: Βάλτε δύο σταγόνες γαρυφαλέλαιο σε ένα κομμάτι βαμβάκι και εμποτίστε απαλά το δόντι σας. Το γαρυφαλέλαιο περιέχει ευγενόλη που λειτουργεί ως φυσικό αναισθητικό για τον πόνο και απολυμαίνει την περιοχή.

Θαλασσινό νερό: Διαλύουμε ένα κουταλάκι αλάτι σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, το αφήνουμε να κρυώσει και κάνουμε πλύση στο στόμα μας για 30 δευτερόλεπτα. Μειώνει το πρήξιμο των ούλων αδειάζοντας την περίσσεια υγρού και καθαρίζει την πληγείσα περιοχή.

Παγάκι: Τοποθετήστε ένα-δυο παγάκια σε μια πλαστική σακούλα, τυλίξτε ένα λεπτό πανί γύρω της και πιέστε την προς το μάγουλο, πάνω από το δόντι που πονά, για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μουδιάσουν τα νεύρα.

Παυσίπονα: Εάν ο πόνος γίνεται αφόρητος, μπορείτε πάντα να πάρετε κάποιο αναλγητικό όπως το ibruprofen.

Ενώ αυτές οι λύσεις μπορεί να είναι αποτελεσματικές, δεν παύουν να είναι προσωρινές και δεν αντιμετωπίζουν την αιτία του προβλήματος. Φροντίστε να κλείσετε ραντεβού με τον οδοντίατρο σας καθώς μπορεί να είστε σε θέση να προλάβετε περαιτέρω φθορά και απώλεια των δοντιών σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!