Η ζάχαρη είναι γύρω μας. Όχι μόνο αυτή που βάζουμε στον καφέ και στα επιδόρπια, αλλά είναι επίσης σαφές ότι είναι επίσης κρυμμένη σε τρόφιμα που θεωρούνται υγιεινά, όπως συσκευασμένοι χυμοί φρούτων, μπάρες δημητριακών και μπισκόταγεύματοςμε φυτικές ίνες.

Ως αποτέλεσμα, η ημερήσια πρόσληψη ζάχαρης αυξάνεται σημαντικά και υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, όπως ο κίνδυνος αύξησης βάρους, μειωμένης ενέργειας και πρόωρης γήρανσης, και όπως δείχνουν πολλές νέες μελέτες, η απλή κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί στη γήρανση των κυττάρων του δέρματος.

Εναλλακτικές επιλογές για τη μείωση της ημερήσιας πρόσληψης ζάχαρης

1. Βάλτε κανέλα στο γιαούρτι, το γάλα, τα φρούτα και γενικά όπου μπορείτε στη διατροφή σας. Η κανέλα βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και μειώνει την επιθυμία για γλυκό φαγητό.

2. Κόψτε ή μειώστε τη ζάχαρη στον καφέ, ειδικά εάν πίνετε περισσότερα από ένα φλιτζάνια καφέ καθ ‘ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

3. Φάτε φρούτα. Είναι μια υγιεινή επιλογή που μειώνει την επιθυμία για γλυκά και προκαλεί αίσθημα κορεσμού.

4. Ναι, στη μαύρη σοκολάτα σε λογικές ποσότητες. Στην ιδανική περίπτωση, προτιμήστε τη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο.

5. Μειώστε την ποσότητα ζάχαρης στα γλυκά που φτιάχνετε.

6. Πείτε όχι στους χυμούς φρούτων και προτιμήστε τους φυσικούς. Η ποσότητα είναι επίσης σημαντική εδώ. Ένα μικρό ποτήρι φυσικού χυμού θεωρείται ιδανική επιλογή.