Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα συμφωνούν ομόφωνα οι ειδικοί, αφού μέσω ισορροπημένων και υγιεινών επιλογών μπορείς να ξεκινήσεις την ημέρα σου γεμάτη ενέργεια.

Εκτός από την τόνωση του οργανισμού, ένα πλούσιο θρεπτικά πρωινό συμβάλει στην διατήρηση της καλής υγείας σώματος και πνεύματος, ενώ εξυπηρετεί την εκπλήρωση διάφορων fitness goals, όπως η απώλεια βάρους.

Ο τελευταίος στόχος επιτυγχάνεται αποτελεσματικά διαλέγοντας έξυπνα τις τροφές που θα καταναλώσεις, όχι απαραίτητα βάση των θερμίδων που προσφέρουν, αλλά των συστατικών που κρατούν χορτάτο το στομάχι σου για μεγαλύτερο διάστημα.

H ποσότητα πρωτεΐνης που πρέπει να λαμβάνει κανείς από το πρωινό εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την ηλικία, την σωματική δραστηριότητα αλλά και τον επιθυμητό fitness στόχο.

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, περίπου 25 με 40 γραμμάρια πρωτεΐνης είναι μια επαρκής ποσότητα για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Επιπλέον, τα 30 γραμμάρια των απαραίτητων αυτών αμινοξέων στο πρωινό συμβάλουν στην διατήρηση της υγείας των μυών αλλά και την ρύθμιση του βάρους.

Βέβαια, τα δύο μόλις αβγά που προτιμούν πολλοί προσφέρουν μόνο 12 γραμμάρια πρωτεΐνης, με την διατροφολόγο να εξηγεί πως θα πρέπει να αναζητηθούν και άλλες πηγές προκειμένου να συμπληρωθεί η διαφορά.

Περισσότερη πρωτεΐνη στο πρωινό σημαίνει καλύτερη και αποδοτικότερη συγκέντρωση, υγιεί μαλλιά και νύχια, λαμπερό δέρμα και ισχυρό ανοσοποιητικό.

Και ενώ είναι απολύτως σωστή η επιλογή δύο αβγών για το πρώτο γεύμα της ημέρας, ίσως χρειαστεί να ενισχύσεις την προσλαμβάνουσα ποσότητα αμινοξέων μέσω διάφορων άλλων επιλογών όπως το γιαούρτι και τυρί χαμηλών λιπαρών, το πολύσπορο ψωμί, η άπαχη γαλοπούλα, οι ξηροί καρποί, το overnight oats ή η βρώμη σε οποιαδήποτε μορφή της, το φυστικοβούτυρο κ.α.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!